Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Stephen Kings Talismanen blir film

Publicerad av Rysarnytt 12 mar 2019

Nu är det äntligen dags för Stephens Kings och Peter Straubs fantasyroman Talismanen att bli film. Tillsammans med Steven Spielberg ska The Handmaid’s Tale-regissören Mike Barker få rörligt liv i den gamla 80-talsromanen.

Talismanen Stephen King Peter Straub

Steven Spielberg har ägt rättigheterna till Talismanen sedan 80-talet och romanen har varit på gång att bli både film och tv-serie. Men nu verkar det som att man kommer att skrida till verket på allvar, rapporterar Bloody Disgusting. Mike Barker, med serier som The Handmaid’s Tale och Fargo i regibagaget, har tydligen fått uppdraget att regissera. Han kommer att filma för Spielbergs bolag Amblin Partners och The Kennedy/Marshall Company medan Chris Sparling (Buried) kommer att skriva filmmanuset.

Handling Talismanen:

Tolvårige Jack Sawyer är förtvivlad. Han befinner sig på ett ödsligt badhotell vid Atlantkusten tillsammans med sin sjuka mamma. Han upplever att mamman gett upp och nu bara väntar på dödens befrielse. Räddaren i Jacks nöd blir en äldre man som heter Speedy Parker och som arbetar på ett nöjesfält i närheten. Speedy ger honom Uppdraget. Genom att ta sig till Svarta Hotellet på västkusten och där hämta den magiska Talismanen kan Jack rädda sin mamma och även hennes dubbelgångare i den gåtfulla parallellvärlden Territorierna. Speedy lär honom hur han kan ta sig över till Territorierna med hjälp av en magisk dryck. Han ger sig ut på vägarna och för att slingra sig undan alla de fällor som ondskans makter gillrat färdas han ömsom i denna världen och ömsom i Territorierna. Det blir en ödesmättad resa mot ett oundvikligt slut: konfrontationen med de skräckinjagande Väktarriddarna som vaktar Talismanen på det Svarta Hotellet.

Kommentarer

  1. 18 mar 2019: 22:27
    mr Walker

    Åh härligt, minns inte direkt mycket av boken men den läste man någon gång medan man gick gymnasiet och kommer att läsa den pånytt, för att fräscha upp minnet lite inför denna filmatisering. Lite konstigt att det dröjt att få igång Talismanen, den är ju liksom gjord för att filmatiseras i någon form. Men bättre sent än aldrig, förhoppningsvis…

Lämna en kommentar: