Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Shaun of the Dead-gänget laddar om med skräckkomik och satir

Publicerad av Rysarnytt 19 jan 2018

Komikerduon Simon Pegg och Nick Frost med meriter som Spaced och Shaun of the Dead är på gång med en ny tv-serie som heter Truth Seekers som lovas bli fullmatad med skräckmysterier och humor. Men även en satirisk skräckfilm med titeln Slaughterhouse Rulez är i rullning. 

shaun of the dead zombies

Ifjol startade komikerduon Simon Pegg och Nick Frost det oberoende filmbolaget Stolen Picture och deras debutfilm är i full rullning och befinner sig redan i postproduktionstadiet. Det är en satirisk skräckkomedi med titeln Slaughterhouse Rulez regisserad av Crispian Mills (A Fantastic Fear of Everything) med bland andra Pegg och Frost i rollerna. Senast paret sågs tillsammans var i The World’s End från 2013 som var den sista filmen i den komeditrilogi som började med Shaun Of The Dead (2004) och fortsatte med Hot Fuzz (2007). Att de nu är tillsammans igen och filmar är det säkert många som glädjer sig åt.

Slaughterhouse Rulez utspelar sig i en brittisk internatskola som förvandlas till ett blodigt slagfält när ett mystiskt slukhål öppnar sig i närheten och släpper ut fullskalig skräck i alla dimensioner. Enligt Simon Pegg är det en lågbudgetfilm som är väldigt satirisk och handlar väldigt mycket om ett Storbritannien som säljer ut sig själv.

Men nu ger man sig även in i tv-serievärlden med tv-serien Truth Seekers med samma underhållande humor slash skräckformel som vi förknippat dem med. Enligt Variety kommer Truth Seekers att utgöras av halvtimmesepisoder där man i varje avsnitt fokuserar på ett paranormalt case. Handlingen kretsar kring ett tremannagäng som driver ett litet företag som utreder paranormala fenomen. Men gänget får tydligen allt mer att ta itu med ju längre serien pågår.

Det hela börjar som en liten provinsiell business för dessa människor men företaget växer när serien utvecklas i mer global riktning. Det är ett språk som alla förstår, det okända mysteriet. Shaun of the Dead var en liten provinsiell historia i norra London och på något sätt lyckades filmen få den globala spridningen, eftersom alla förstår zombiefilmernas språk, säger Simon Pegg till Variety.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: