window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Rysarnytt vinnare i Stockholm filmquiz Halloweenquiz!

Publicerad av admin 25 okt 2013

Det var miraklernas afton på Brooklyn Bar vid Hornstull i Stockholm på torsdagen då Stockholm Filmquiz arrangerade sitt årliga Halloweenquiz. Rysarnytt tävlade, drack öl och vann med det underbara laget Lone Gunmens.

vinnarlaget

Vad är bragden i Berlin mot bragden på Brooklyn Bar? Tänkte vi skulle byta namn till Skrytarnytt för en stund. Rysarnytts Rosie Gibson och Stefan Särnefält (tvåa respektive fyra från vänster, han man ser ölmagen på) var nämligen med i det vinnande laget Lone Gunmens som kammade hem segern i SFQ:s Halloweenquiz 2013. Det var en extremt nervpressande finalstrid ska sägas. Rena rama Mieto vs Wassberg. Ni vet OS i Lake Placid 1980 då Juha Mieto besegrade Thomas Wassberg i 15 kilometersloppet med en hundradels sekund. Bara en ynka halv poäng skiljde nämligen vinnaren från tvåan, så det var nästan läge att dela vinsten. Men fy fan vad roligt det var att vinna! Man behöver känna sig som vinnare ibland.

Varje månad kör Stockholm filmquiz sitt populära filmquiz och vid varje Halloween blandar man till en rykande häxbrygd full av blod och skrik och andra rysligheter. Det här var andra gången som Rysarnytt medverkade i ett lag där det bjöds på skräck. Men denna gång var vi två i samma lag och lyckades bilda ett jävligt starkt team tillsammans med quizkungarna Johan Egerkrans (etta från vänster) och Claes Jonsson (trea från vänster) som inte går nog att hylla. För det är inte bara pure horror man bjuder på, så man behöver all hjälp man kan få. Även grundkunskaper i tunnelbanesystemets stationsnät visade sig vara nödvändiga denna gång. Blackeberg är ju som bekant hem för vampyrer, men vad heter stationerna före och efter Blackeberg? En baggis om man bott vid Islandstorget, ho ho.

Det var många roliga och tuffa frågor med allt från udda gamla filmklipp till suggestiv filmmusik så det krävs att man är på topp och att bartendrarna levererar ölen snabbt som Jason-hugg så man inte missar nåt viktigt. Filmquizgänget hade nu bytt ut de trånga källarlokalerna på Pet Sounds mot de stora och öppna markplanlokalerna på Brooklyn Bar på Strand. Men den sköna och intima stämningen var ändå densamma fast publiken betydligt större. Den magiska kvällen till ära slog man faktiskt publikrekord med hela 52 lag. Man tävlar med max fyra i varje lag, så det är inte kattskit vi talar om här.

Efter många öl, jubel, gråt, glädje, vrålande, pannor i djupa veck, flaxande armar, spontana skratt och kramar stod team Lone Gunmens som ensam segrare med svettpärlor och glädjetårar rinnande nedför ansiktena. Vi kände oss som barn på cirkus och skrek ut vår glädje i salongen. Och det kan man ju behöva ibland. Vinsten var bland annat en otroligt läcker Hitchcockklocka (bilden) som säkert gör sig fint ovanför Rosies sänggavel. Mycket symbolik över det där priset. Vår tid är inne, som Claes så fint uttryckte det. Samtidigt vill vi passa på att rikta ett stort tack till Stockholm filmquiz för en fantastisk kväll. Ni vet hur man får till en lyckad Halloweenfest.

jason-frankensteinsbrud
Ser man ut så här normalt förtjänar man väl medalj?

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: