Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Radioheads frontman gör musiken till nya Suspiria

Publicerad av Rysarnytt 11 maj 2017

Vad sägs om lite spooky news från Suspiria-fronten? Radioheads frontman Thom Yorke ska nämligen komponera musiken till nya Suspiria. Vilka spelar samma dag i Stockholm? Jo Radiohead och Goblin – bandet som bekant skrev musiken till originalet!

I februari rapporterade vi att remaken av Dario Argentos fantastiska häxrysare Suspiria från 1977 var färdiginspelad och var på väg till Berlin och den europeiska filmmarknaden. Någon info om kompositör eller musik har inte släppts eller snackats om vad vi hört. Å andra sidan är det mycket vi inte hör eller ser eller ens orkar ta in. Men nu rapporterar Variety att Radioheads frontman Thom Yorke ska komponera musiken till filmen. Det är första gången han komponerar musiken till en spelfilm så vi får se hur han står sig mot mästerliga Goblin.

För oss som bor i Sverige känns det som ett kusligt sammanträffande eller som den magiska häxcirkeln sluts. Och den sluts just runt Globenområdet som en vass pianotråd åtdragen av en sinnessjuk seriemördare med svarta skinnhandskar och balettskor.

Den 9 juni lirar nämligen både Thom Yorkes Radiohead och Goblin i Stockholm. Radiohead i Globen och Goblin på Kraken precis intill (nästan ett anagram dessutom). Inte samtidigt men precis efter varandra. Som ni hör helt jävla sjukt. Inte ens K. Jörgensen skulle kunna tänka ut något så raffinerat i sin vildaste extas. Som en del redan känner till blir den 9 juni  a hell of a day – en dag fylld av skräck och fasa. Rena rama fredagen den 13:e.

Nya Suspiria befinner sig just nu i postproduktion och filmens regissör Luca Guadagnino är mer än nöjd med att fått med Radiohead-sångaren på tåget och beskriver arbetet med Yorke som en dröm som har gått i uppfyllelse.

-Vårt mål är att göra en film som kommer att vara störande och förvandla dig. Med detta i siktet kunde vi inte hitta en bättre partner än Thom, säger Luca Guadagnino i en kommentar.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: