window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

R.I.P. Brasse Brännström

Publicerad av Rysarnytt 30 aug 2014

Det har varit en sorgens dag idag. Rysarnytt vill minnas och visa sin uppskattning och respekt för en av våra käraste och roligaste komiker som sorgligt gick bort igår på fredagen.

brasse brännström fem myror är fler än fem elefanter

Brasse var en kille helt i sin egen klass. Ett sant geni och en barndomshjälte. Hans befriande barnsliga och lekfulla karaktärer (kändes mer som han var dem, inte spelade dem) gjorde livet lite lättare och ljusare för de flesta av oss. För att inte säga alla. I viss mening är vi i olika sammanhang alla lika nollställda som Brasse. Det var väl därför man identifierade sig så starkt med hans karaktärer. Men samtidigt fanns det ofta en liten lurig räv (eller klok uggla) i figurerna. Förhoppningsvis kommer de leva kvar i oss länge. Skulle vara förbaskat trist annars.

Bäst var han så klart tillsammans med fantastiska Magnus & Eva i deras barnpedagogiska humormästerverk Fem myror är fler än fyra elefanter. Men Varning för barn-plattan och Lasse Hallströms filmer minns man också med stor värme och glädje. Men i hans filmkarriär fanns det även alster med lite mörkare toner. Dessutom blev han Oscarsnominerad för att ha varit med och skrivit manuset till Mitt liv som hund.

Men det är för de absurda och barnsliga karaktärerna man vill minnas honom mest för. Här ett underbart klipp där Brasse & Eva visar hur man äter glass tillsammans. Tack för alla skratt, Brasse! Det blir en salut och jätteglass i himlen. Det är jag helt säker på. Annars kan dom dra åt hel….

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: