window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

R.I.P. Betsy Palmer – Mrs Voorhees (1926-2015)

Publicerad av Rysarnytt 1 jun 2015

Vi har lite sorgliga nyheter att dela med oss. En äkta skräckikon har lämnat jordelivet. Kvinnan som spelade mamman till allas vår hockeymaskfavorit Jason Voorhees har avlidit 88 år gammal.

pamela_voorhees

Betsy Palmer hade en lång karriär inom film och tv innan hon drog på sig den blå ylletröjan och blev Mrs Voorhees i den första Fredagen den 13:e-filmen från 1980 (en tröja som blev nästan lika ikonisk som hennes roll). Den roll som gjorde henne berömd för skräckfansen. Men Mrs Voorhees var faktiskt en roll som hon enbart gjorde för pengarna. Hon var nämligen i desperat behov av en ny bil sedan hennes gamla Mercedes lagt av. Hon tyckte själv att filmen var skräp och trodde att rollen snabbt skulle bli bortglömd. Men istället blev hon den mest berömda skräckmorsan efter Norma Bates i Psycho. Med tiden började hon dock uppskatta sin skräckinjagande karaktär och särskilt kärleken och hyllningarna hon fick från fansen.

Betsy Palmer dog på ett vårdhem i Connecticut på fredagen. Vi tar och minns henne när hon satte skräck i Camp Crystal Lake. Vila i frid.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=z0Imr4Qm38Q”]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: