window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Motorsågsmassakern firar 40 år med restaurerad version

Publicerad av Rysarnytt 7 mar 2014

I år är det 40 år sedan Tobe Hoopers mästerverk The Texas Chain Saw Massacre chockade världen. Det firas med det mest ambitiösa restaureringsprojekt av filmen som hittills gjort. Hooper själv säger att det är den bästa versionen han sett.

leatherface_truck

Det är genrefilmsdistributören MPI/Dark Sky Films som står bakom den restaurerade utgåvan som har en bild- och ljudkvalité som vida överstiger alla tidigare versioner. 40-årsversionen är den första versionen med en helt ny 4K-överföring som går tillbaka originalets 16 mm-rullar, framkommer det i ett pressmeddelande. Ungefär fyra gånger högre upplösning än dagens mer vanligt förekommande 2K för biograffilm.

I sommar kommer filmen att gå upp på de amerikanska biograferna men redan på måndag nästa vecka kommer filmen tillbaka till fädernebygderna i Texas då den visas exklusivt på SXSW Film Festival i Austin.

Restaureringsarbetet har gjorts vid NOLO Digital Film i Chicago med hjälp av Arris digitala filmscanner ARRISCAN. Man har jobbat med filmen 40 timmar i veckan under 5 månaders tid och Tobe Hooper själv är lyrisk över resultatet som han hävdar är den bästa versionen han någonsin sett av filmen:

– Jag har inte sett The Texas Chain Saw Massacre på stor duk på många, många år. Denna 40-årsjubileumsrestaurering är absolut den bästa versionen jag någonsin sett. Färgen och klarheten i filmen är spektakulär som visar visuella detaljer i filmen som tidigare inte kunnat observerats. Det remastrade 7.1-soundtracket blåser nytt liv och ny energi i filmen. Jag ser mycket fram emot att publiken nu får uppleva filmen som den aldrig gjort tidigare.

gas_station_texas

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: