Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Ingmar Bergman kollade The Warriors

Publicerad av admin 29 aug 2012

Bergmans Video visas nu på SVT och att den gamle demonregissören hade en bred filmsmak är ingen hemlighet. Men inte fan trodde man att han skulle ha The Warriors i samlingen.

Jag vet inte om ni följt Bergmans Video på SVT på onsdagskvällarna. En intressant dokumentärserie som kretsar kring Ingmar Bergmans videosamling där bland annat kända filmskapare besöker hans hem på Fårö och pratar lite om Bergman och hans filmer. Att han verkar ha tittat på de flesta typer av filmer står helt klart. Högt som lågt. Bond som Fellini. Många drog säkert på munnen när Tomas Alfredson med mild förvåning petade ut den gamla mjukporrissen Emanuelle ur hyllan i förra veckans program.

Men i andra delen så kunde den som inte tittade allt för djupt i groggen se ingen mindre än Walter Hills klassiska gängkrigarepos The Warriors glimta förbi snabbt bland videoryggarna, 39:35 in i programmet om ni kollar på SVT Play. Jag hoppade till i fåtöljen och knöt näven i en segergest och slog med baseballträt hårt som fan upp i taket till grannen. Nu har jag inget baseballträ men jag har ett sänggavelben som i ett worst case scenario kan fungera bra som ett baseballträ. Hur som var jag helt enkelt tvungen att ta en printscreen som ”bildbevis”. Skulle ju kunna vara min egen videohylla men jag har ingen kvar men ni får tro på mitt ord eller kolla SVT Play. I kommande program kanske vi får se Argento, Fulci, Joe ”Fäbodjäntan” Sarno

Ok, here we go. Esseltes utgåva av The Warriors hemma hos Ingmar Bergman tillsammans med bland andra David Lynch Wild at Heart. Det är tungt, boppers! Tror han snappade upp det grekiska temat i filmen direkt (Xenophons drama Anabasis) och sa till sig själv: ”Fan va bra det här. Den där Hill har förstått vad allt handlar om”.

Vi tar och fräschar upp minnet och kollar in när Baseball Furies jagar The Warriors i Central Park. Piggar upp den mest svårmodige. Cheers!

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: