Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

In Search of Darkness – 80-talsskräck i fokus

Publicerad av Rysarnytt 8 mar 2019

In Search of Darkness är en ny dokumentärfilm där några av 80-talets ikoniska skräckfilmer sätts under lupp. Regissörer, skådespelare och producenter berättar om genrens betydelse för filmskapandet och filmen i stort. 

In search of darkness 2019 David A Weiner

Bakom In Search of Darkness står journalisten och cineasten David A. Weiner och så klart är det många av våra personliga favoriter (men långt ifrån alla) som dissekeras och ventileras. Till sin hjälp har Warner haft crowdfundingsajten Indiegogo där han lyckats skramla ihop nästan 1,5 svenska miljoner kronor. Bland namnen som medverkar i dokumentären ser vi en rad välkända profiler som Stuart Gordon, Joe Dante, Heather Langenkamp, Jeffrey Combs, Barbara Crampton, Bill Moseley, Kane Hodder och Sean S. Cunningham.

För David A. Warner har dokumentären varit något av ett drömprojekt.

– Att få samla ihop hela denna fantastiska skara av vältaliga förmågor och prata med dem har verkligen varit en höjdpunkt för ett gammalt skräckfan och jag är stolt över att kunna dela denna resa in i 80-talets skräckvärld med tittarna, säger David Weiner som tror att dokumentären kommer att intressera både skräckfans och vanliga filmälskare som vill fördjupa sina kunskaper i ämnet och visa på genrens inflytande på filmen i stort, snarare än att få en ytlig genomgång av skräckfilmer.

Någon gång i juli verkar det som om den kommer att finnas tillgänglig, surfa in Indiegogo för mer info. Nu kollar vi in trailern som ser väldigt ambitiös ut.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: