Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Glenn Danzig filmar spagettivästernskräck

Publicerad av Rysarnytt 20 apr 2019

Den gamle The Misfits-sångaren Glenn Danzigs passion för skräck har nu fått honom att slå sig in på en regissörskarriär. Förutom att hans tecknade seriealbum Verotik har filmats av honom själv har han skrivit manus till en spagettivästernskräckfilm.

Glenn Danzig som också brukar gå under epitetet ”Evil Elvis” på grund av sin sångröst och sina inspirationskällor. Förutom Elvis Presley har bland annat Alice Cooper och dennes skräckshower varit en trogen följeslagare genom livet. Men Danzig har även länge varit en passionerad serietecknare och driver sedan 1994 serieföretaget Verotik som publicerar ”mörka serier avsedda för vuxna”.

I fjol började han på egen hand filma karaktärer från Verotik och filmen med samma titel befinner sig nu i postproduktion som ni kan kolla upp på IMDB. Men enligt Bloody Disgusting verkar han ha fått blodsmak för filmandet och planerar redan nu för en ny skräckfilm. På sin Facebooksida skriver Danzig att han skrivit ett filmmanus för en spagettivästernhistoria med vampyrtema. Kanske nåt i stil med slutstationen i From Dusk till Dawn? Who knows. Han håller hur som helst just nu på att putsa på de sista bitarna och precis som med Veriotik kommer han att regissera själv.

Glenn Danzig har besökt Sverige flera gånger och ett av de senare tillfällena var endagsfestivalen Stockholm Fields 2014 då Metallica var huvudnumret. Inte världens bästa kvalité men det funkar helt tillfredsställande till en kall öl och man får åtminstone lite känsla för Danzigs sång- och scenstil. Dock står det fel årtal på klippet. Cheers!

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: