window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Gamla Michael Myers i nya Halloween

Publicerad av Rysarnytt 21 dec 2017

Det verkar som regissören David Gordon Green satsar hårt på att återskapa känslan av John Carpenters Halloween i sin kommande Halloween-film. Så hårt att han att han nu även plockat in 70-åriga Nick Castle som spelade Michael Myers i originalfilmen.

I januari 2018 drar David Gordon Green (samma kille som var på gång att göra remaken av Suspiria) igång filminspelningarna av den nya Halloween-filmen. Scenen är riggad för en riktig Halloween-fest med stora doser retro-feeling. John Carpenter komponerar både musiken och är med och producerar filmen och Jamie Lee Curtis kommer att reprisera rollen som Laurie Strode. Men Gordon Green nöjer sig inte med dessa ess, utan har även fått Nick Castle, som spelade Michael Myers i Carpenters Halloween, att ta på sig masken igen.

Det var flera involverade i Myers-rollen i originalfilmen men Castle var den som syntes mest i bild och gick under namnet The Shape. Han har numera hunnit bli hela 70 år så det är ingen duvunge vi pratar om, men det är ju ingen högre ålder för en maskkille. Bäste Jason-tolkaren Ted White var nästan 60 år när han drog på sig hockeymasken i Fredagen den 13:e del 4. Eftersom Jamie Lee Curtis snart fyller 60 så är det ju lämpligt att synka kronologin åldersmässigt med Myers bakom masken. Michael Myers som slaktarpigg farbror ligger ju även rätt i tiden med höjd pensionsålder. Castle kommer dock att få hjälp med Myers av stuntmannen James Jude Courtney.

Om det blir helt nyskriven musik eller om man kommer att återanvända den klassiska Halloween-musiken har man inte bestämt än. John Carpenter sa tidigare i år så här om saken:

”Jag kommer att stämma av med regissören för att se vad han känner. Jag kan skapa ny musik, vi kan uppdatera den gamla och förstärka den, eller så kan vi göra en kombination av båda. Jag måste se filmen först för att se vad den kräver”.

Man fortsätter nu med rolltillsättningen och klart är att Judy Greer kommer att spela Lauries dotter Karen Strode och Andi Matichak gör rollen som Lauries barnbarn. Gordon Green har skrivit manuset tillsammans med Danny McBride och det rör sig om en direkt uppföljare till originalfilmen som struntar i alla andra Halloween-uppföljare. Planerad premiär för nya Halloween-filmen är 19 oktober 2018.

 

Synopsis   

Jamie Lee Curtis returns to her iconic role as Laurie Strode, who comes to her final confrontation with Michael Myers, the masked figure who has haunted her since she narrowly escaped his killing spree on Halloween night four decades ago.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: