Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Game of Thrones-stjärna har tackat ja till The Last of Us

Publicerad av Rysarnytt 3 dec 2014

Maisie Williams mer känd som Arya Stark i Game of Thrones ryktades i somras vara på gång för rollen som Ellie i filmatiseringen av survivalspelet The Last of Us. Nu visar det sig att hon har tackat ja till rollen.

lastofusmovie

Filmatiseringsplanerna av det hyllade survivalhorrorspelet The Last of Us rullar på. Sony Screen Gems och Sam Raimis bolag Ghost House Pictures styr upp filmprojektet medan spelets regissör och manusförfattare Neil Druckmann har jobbat med att överföra spelets story till filmformatet. I somras hade Druckmann kommit halvvägs i arbetet och sa då till sajten MCV att vissa saker i filmen kommer att likna spelet medan andra kommer att skilja sig åt rätt mycket. Men fokus kommer precis som i spelet att ligga på relationen mellan Joel och Ellie. Och högst upp på önskelistan för rollen som Ellie var Masie Williams (Araya Stark i Game of Thrones).

Enligt Shock Till You Drop har Williams haft ett möte med Sam Raimi och Neil Druckmann och nu får vi bekräftat att hon tackat ja till rollen. När man skrider till verket ges dock ingen information.  The Last of Us var fjolårets stora spelsnackis och handlar om medelålders Joel som tillsammans med tonåringen Ellie vandrar genom postapokalyptiska landskap sedan ett virus sopat bort det mesta av mänskligt liv från jordklotet. Spelet har stora likheter med den fantastiska survivaldystopin Vägen förutom att man här även tvingas konfrontera en mängd rasande zombier.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: