Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Fulci For Fake – ny biopic om Lucio Fulcis liv

Publicerad av Rysarnytt 4 okt 2019

Fulci for Fake är en sprillans ny dramadokumentär om signore Lucio Fulcis liv och gärningar. Faktiskt den första som gjorts om den italienska gudfadern av gore. Vi har en trailer för filmen att visa upp dessutom.

Lucio Fulci är en kär gammal vän för alla oss som älskat italiensk b-skräck och gore sedan videovåldets intrång i de svenska hushållen vid skiftet runt 70 och 80-talet. Fulci var en återkommande farbror i videoutbudet på den tiden fast man inte visste vem han var och egentligen inte brydde sig särskilt mycket om det heller. Så länge man kunde äta snacks och godis och bli barnsligt uppskrämd var man nöjd. Och läskiga grejer bjussade han verkligen på. Så läskiga att man fick kasta sig i polares morsors och storasyrrors famnar för tröst. Var inte många som kunde skapa dom reaktionerna på den tiden.

Mest känd är Fulci för de mer sleaziga rullarna som The Beyond, Zombie Flesh Eaters, Town of the Living Dead och New York Ripper. Men innan dess spottade han ut sig en del läckra klassiska giallos som Don’t Torture a Duckling och A Lizard in a Womans Skin men även komedier och västernfilmer och lite kriminalfilmer. Nåväl, nu har den första dramadokumentären om Lucio Fulcis liv och gärning kommit.

Nyligen hade den premiär på filmfestivalen i Venedig och kommer att fara vidare till filmfestivalen i Sitges. Filmen är skriven och regisserad av Simone Scafidi och handlar om en om en skådespelare som måste spela Lucio Fulci i en film tillägnad regissören. För att förbereda sig för rollen beslutar han sig för att träffa dem som har känt och studerat Fulci mer noggrant, som Fabio Frizzi och Michele Soavi.

Ett spännande grepp och förhoppningsvis bjussas det på en del kul överraskningar och anekdoter, tydligen en om hans vänskap med Orson Welles. Vi har nu en trailer här för alla som inte kan hålla sig och som faktiskt ser rätt lovande ut. Om den kommer att plockas upp av någon distributör återstår att se. Men håll utkik.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: