Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Finska skogstroll härjar i Backwood Madness

Publicerad av Rysarnytt 19 Apr 2017

Skogen kan vara skrämmande upplevelse. Fråga ryssarna som invaderade vårt grannland i öster vintern 1939. Nu vill finnarna skrämma upp oss med en skogstrollshistoria som utspelar sig under andra världskriget.

Sedan barnsben hade ryssarna blivit matade med skrämmande historier om mytologiska varelser och väsen som levde i mörka skogar. Det var därför man maniskt och vettskrämt försökte fälla alla träd i de finska skogarna när man invaderade landet den 30 november 1939. Nu kommer en finsk film som utspelar sig de djupaste finska skogarna mot bakgrund av andra världskriget (läs med finsk brytning).

Backwood Madness sägs vara en berättelse om konflikten mellan människa och varelserna i skogen. Det pågående kriget har även påverkat livet i skogen och förstört den heliga balansen mellan människa och skog. Men det är inte några vanliga skogsdjur vi talar om, utan skrämmande mytologiska väsen i form av troll och vättar och andra oheliga varelser. Filmen är en lågbudgetrysare regisserad av debutanten Ari Savonen och nu bjussar man på en liten promotiontrailer att kika på. Release sker i någon form nu under våren. Ni kan läsa mer om Backwood Madness på filmens webbplats.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: