Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Deus Ex blir film

Publicerad av admin 10 Jul 2012

Rollspelsskjutaren Deus Ex är på väg till vita duken. According to Deadline har CBS Films förvärvat rättigheterna för att kunna göra en film baserad på det populära rollspelet.

deus ec human revolution cover

Det rör sig närmare om en film baserad på det tredje spelet Deus Ex: Human Revolution som kom i fjol där CBS kommer att jobba tillsammans med Eidos Montreal och Square Enix. Deus Ex: Human Revolution är en prequel till det första spelet från 2000 som utspelar sig i en nära framtid där bioteknikföretag specialiserade på cybernetik konkurrerar med varandra. Huvudpersonen Adam Jensen jobbar på ett säkerhetsföretag som efter att ha blivit dödligt sårad i ett sabotage utrustats med cybernetikmodifierade kroppsdelar som gör att han kan leva vidare. Han beger sig därefter ut på en resa i världen för att söka hitta svaret på vilka som ligger bakom sabotagen.

–Som alla miljoner fans som har spelat Deus Ex-spelen i över ett decennium kan försäkra dig om så slungar dessa spel dig in i ett universum som är stimulerande, engagerande och relevant. Vi tror starkt på att bygga upp starka partnerskap, så vi är entusiastiska över att arbeta tillsammans med CBS Films där vi kommer att ta den unika Deus Ex-upplevelsen till vita duken, säger Phil Rogers, vd för Square Enix Europe.

Deux Ex-serien är en riktig klassiker (tvåan undantagen) som förutom hård samhällskritik och avancerade konspirationer levererar stora doser action och rollspel där man som spelare tvingas göra kluriga moraliska val i en värld som inte är svart eller vit. Hur övergången kommer funka på film är svårt att sia om. Men något åt Blade Runner-hållet är väl inte en allt för vild gissning.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: