Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Dario Argento på gång med ny tv-filmserie

Publicerad av Rysarnytt 12 mar 2019

Dario Argento har de senaste två åren jobbat med ett helt nytt skräckprojekt. Det rör sig om någon form av engelskspråkig skräckfilm i serieformat som är tänkt att strömmas på Netflix eller Amazon.

Dario Argento master of horror

Den 78-åriga regissören har inte regisserat någon film sedan 2012 då han gjorde Dracula 3D. Men någon lättjefull och avkopplande pensionärstillvaro i någon solig italiensk provins verkar han inte ha ägnat sig åt. Enligt Dark Universe (översatt från den italienska radiostationen Un Giorno da Pecora) så har II Maestro istället hållit på att slipa knivarna i ett nytt skräckprojekt de senaste två åren.

Men det är inte The Sandman med Iggy Pop det handlar om. Det projektet, som han drog igång en crowdfundingkampanj för 2014, verkar ha gått helt upp i rök. Istället har han jobbat med ett manus till en ny skräckserie eller en film i åtta delar för tv med en kvinnlig huvudrollsinnehavare.

– Jag håller på att jobba med projektet tillsammans med mina manusförfattare. Det finns fortfarande en del jobb kvar att göra men jag är nöjd med resultatet. Det kommer att bli en seriefilm för tv med åtta episoder totalt, säger Dario Argento som också har några titlar som han laborerar med men inte vill avslöja namnen på. Förhoppningen är att den ska strömmas på antingen Netflix eller Amazon.

– Vi har två eller tre titlar vi jobbar med men vi har inte bestämt oss än. Huvudpersonen kommer att vara en kvinna, en utländsk kvinna, eftersom samägda produktionsbolaget är amerikanskt och filmen kommer att vara på engelska, säger han.

Vi får se vad den gamle häxmästaren har kokat ihop. Vore väldigt kul om det blev nåt av det hela. Något bra. Stay tuned!

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: