Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Covid-19-hockeymasker från Tom Savini

Publicerad av Rysarnytt 29 maj 2020

När det gäller att bekämpa viruspandemier måste man ta till alla hjälpmedel. Special- och make up-effekt-oraklet Tom Savini har tagit fram det överlägset coolaste covid-19-skyddet: En halv jasonhockeymask.

Med närmare ett halvt sekel i branschen behöver Tom Savini ingen närmare presentation. Han var med från start i Fredagen den 13:e-franchisen och har så klart koll på maskdetaljerna. Och till och med smittskyddsdetaljerna som det verkar.

Det var i slutet av april som Savini offentliggjorde sitt projekt på sociala medier med en egen specialdesignad mask utformad efter Jason Voorhees berömda hockeymask i Fredagen den 13:e-filmerna. Snabbt som ett machetehugg började Jason-fansen bombardera hans mejlkorg om att få egna masker för att skydda sig mot covid-19. Och Savini var inte sen att nappa.

Savini har tagit fram hockeymasken tillsammans med fx-kollegan med det passande namnet Jason Baker och nu har man möjlighet att köpa skyddsmaskerna till ett överkomligt pris. 60 dollar för en mask och 100 dollar om man vill ha den specialsignerad av Mr Savini själv. Om de även fraktar maskerna över Atlanten låter jag vara osagt men det kan vara värt att dra iväg ett DM till Baker och kolla. Varje mask är skräddarsydd och gjord för hand så väntetiden kan dock vara rätt lång.

Men än är inte faran överblåst. I höst kanske det kommer en ny helvetesvåg värre än den som är nu och som kräver ett tufft och säkert skydd. Om inte annat kan den fungera som munkorg för er med Hannibal Lecter-symtom.

/A. Tegnell

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: