Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Christopher Lee hedras av BAFTA

Publicerad av admin 9 Feb 2011

Hammers horrorikon Sir Christopher Lee kommer att få ta emot utmärkelsen BAFTA Fellowship (British Academy of Film and Television Arts) vid akademiens Film Awards nu på söndag. Mannen som är känd för sina Dracula-tolkningar och roller i filmer som The Wicker Man, Mannen med den Gyllene Pistolen och Sagan om Ringen ansluter sig till en exklusiv skara som redan mottagit utmärkelsen: Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin, Stanley Kubrick, Terry Gilliam, Steven Spielberg och nyligen bortgångne John Barry för att nämna några.
-Det är en mycket oväntad men mycket stor ära att befinna mig i ett sådant celebert sällskap för att ta emot stipendiet, säger Sir Christopher till BBC.
BAFTA:s ordförande Tim Corrie kommenterar utmärkelsen:
-Han har underhållit mig under många år och är en bastion för brittisk filmskapande runt om i världen.
Trots att han uppnått den aktningsvärda åldern av 88 år så har han inte slagit av på takten. Han är med i häxäventyret Season of the Witch och Martin Scorsese’s nya Hugo Cabret och kommer även att vara med i Peter Jackson The Hobbit. I fjol spelade han in ett symfoniskt hårdrockalbum tillsammans med det italienska powermetalbandet Rhapsody of Fire. Det är helt klart rejält med krut kvar i skräckfarbrorn. Thumbs up!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: