window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Love Hurts

Publicerad av admin 25 jan 2011: 23:07

Love Hurts
Utgivningsår: 2009
Författare: Kim W Andersson
Förlag: Kartago

Hanna Fjällman (2009)
”Ödeshandsken” är en gammal seriefavorit ur Fantomen. Temat är detsamma varje gång. En handske som går från person till person och varje bärare möter det öde han/hon förtjänar. De är fantastiska att läsa ett och ett, men i albumform skulle de bli alldeles för enahanda.

Samma sak gäller för Kim W Anderssons Love Hurts. Serien har tidigare publicerats i Nemi och består av en samling kortserier på skräckromantiskt tema. Gotisk skräckromantik, zombies, vampyrer och en viss Roald Dahl-underfundighet-light blandas hejvilt i de korta berättelserna. De är snyggt tecknade och drivet berättade. En och en är de roliga att läsa, men samlade blir de en bagatell. Efter en stund blir serierna alltför lika och aldrig riktigt engagerande. Man kommer ingen karaktär nära och handlingen är ganska förutsägbar (man sitter och väntar på knorren och ja där kom den…).

Däremot bådar Kim W Anderssons nästa serie Puppy Love gott. Det är en serieroman om en tjej som inte passar in på sin nya skola. Hennes enda vän är död och tillsammans försöker de stå upp mot skolans innegäng. http://www.kimwandersson.com/puppy-love/

Gillar du serien är du dock i gott sällskap. Den har en egen Facebookgrupp med fler anhängare än Rysarnytts – i skrivande stund 531 medlemmar.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: