window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

John Carpenter släpper Lost Themes 2 och drar ut på turné

Publicerad av Rysarnytt 2 feb 2016

John Carpenter fortsätter sin retrospektiva musikresa med att följa upp fjolårets succéalbum Lost Themes med ännu en skiva, som har titeln Lost Themes II. Samtidigt ger han sig ut på en miniturne i Europa. Tyvärr inte Sverige.

john_carpenter_lost_themes2

I Lost Themes hade han dammat av gamla oanvända ledmotiv och lagt till nya arrangemang med hjälp av sin son Cody Carpenter och gudson Daniel Davies. Nu har Carpenterfamiljen snickrat ihop ännu en platta med det karaktäristiska Carpentersoundet. Titeln är Lost Themes II och den här gången kommer de elektroniska och minimalistiska syntslingorna varvas med mer gitarrer, såväl elektriska som akustiska. Förhoppningsvis kommer det precis som vid förra plattan att kännas som att kastas rakt in i Carpenters filmkatalog.

Lost Themes II kommer att släppas den 15 april i år av Sacred Bones och går redan nu att förboka på iTunes. Senare under året kommer familjen att ge sig ut på en liten minuturné i Europa. I den ingår spelningar i Spanien och England och som vi tidigare skrivit om, musikfestivalen All Tomorrow’s Parties på Island. Kanske hinner det tillkomma fler spelningar innan året är över. En Sverigespelning vore ju helt fantastiskt.

Lost Themes II låtlista

01 Distant Dream
02 White Pulse
03 Persia Rising
04 Angel’s Asylum
05 Hofner Dawn
06 Windy Death
07 Dark Blues
08 Virtual Survivor
09 Bela Lugosi
10 Last Sunrise
11 Utopian Facade

Turnédatum:

1-5 juni Barcelona, Spain – Primavera Sound
1-3 juli Ásbrú, Iceland – ATP Iceland
28-29 oktober Manchester, England – Albert Hall
31 oktober London, England – Troxy

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: