window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Trolljägaren

Publicerad av admin 21 apr 2011: 13:41

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Trolljägaren  
Inspelningsår: 2010
Regi: André Ovredal
Medverkande: Tomas Alf Larsen, Otto Jespersen, Hans Morten Hansen, Johanna Mørck, Knut Nærum, Robert Stoltenberg (och en och annan Stoltenberg till), Glenn Erland Tosterud.

Helena Bjuresäter Sjöholm
Norge har troll!
Ja, så sa han i filmen, Jens Stoltenberg. Kanske blir en egen kategori framöver? Skandinaviska mäktiga politiker gästar i spelfilm- och television för att liksom göra det hela lite mer märkvärdigt. Ni bedömer själva om det träffar rätt. Själv tyckte jag illa om Calle Bildts inhopp i årets svenska Melodifestival. Tänkte: VARFÖR?? Stoltenberg har åtminstone sin charm. Han får den ena av mina två masker, hade inte tänkt ge honom någon alls först, men nu har det sjunkit in och jag tycker att han är den enda som egentligen levererar i den här filmen.

Trolljägaren är en pastisch på The Blair Witch Project, (1999). Här har man försökt att spetsa till det med lite komik. Men är det kul? Nej, och det blir bara en skymf mot Blair Witch som är en rysligt bra film. Usch, skrämde mig nästan till vanvett den filmen. Men den här filmen har ändå troll. De är riktigt snygga, och kanske skrämmer något litet barn, eller imponerar på någon med fäbless för effekter. John Bauer hade säkert försökt kränga sina troll i biofoajén om han hade levt.

Hursom, vi har tre medieelever som med filmkameran i högsta hugg ska följa en mystisk introvert björnjägare. Ju närmare de kommer honom inpå livet, förstår de att det inte dräller av döda björnar i skogen för ingen anledning alls. Här ligger nämligen en hund begraven. En politisk konspiration! Och den är varken rolig, underhållande eller särskilt fyndig. I Norge fick den 11-årsgräns. Men det är ju för att ”norskarna” har troll och tror på dem. Svenska ungar kommer inte att gå på det här.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: