Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Outpost

Publicerad av admin 2 feb 2011: 23:10

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Outpost
Utgivningsår: 2007
Regissör: Steve Barker
Skådespelare: Ray Stevenson, Richard Brake m fl

Stefan Särnefält (2007)
Ni som tyckte att The Bunker och Shock Waves var ett par sjuhejdundrande rullar kommer garanterat att älska Outpost. Och har ni lirat Return to Castle Wolfenstein så vet ni att nazister och zombies i symbios kräver rejält med krut i fickorna och stora whiskeyisbitar i magen. Outpost är en hederlig skjutaröjrulle som handlar om ett gäng legosoldater som hyrs in för ett hemligt uppdrag i Östeuropa där de ska eskortera en affärsman till en bunker från 2:a världskriget. Bunkern visar sig ha varit ett tillhåll för nazistiska experiment. Och det är inte vilka experiment som helst: Das ist Übersoldierzombiesexperiment! Dessa oheliga varelser vaknar självklart till liv och all hell breaking lika självklart loose.

Supernassezombiesar iförda tyska störtkrukor och långa läderrockar. Hur coolt är inte det? Störtcoolt så klart! Tyvärr får vi vänta på tok för länge på dessa skräckinjagande krigsmonster. Det smygs runt och snackas ett par varv för mycket i bunkergångarna. Det gör att filmen tappar driv. Sen är zombiesarna kanske inte riktigt så där skräckinjagande om jag hade hoppats på. Outpost är filmad i svaga, nästan svartvita färger. Som om man ville binda ihop då och nutid. B-feelingen och soldiershittalkfaktorn är någorlunda hög. Teambyggaren Richard Brake är ju med – snuskhummern i Doom – och bjussar givetvis på några djupsinnigheter. En squad utan ett sånt spader ess är helt enkelt inte komplett. Kolla in hans bakåtslickade hårman. Riktigt nasty.

Jag tänkte följa Micke del Punkto i spåren och avsluta med några punktpraliner som gör filmen sevärd (kan va lite läckert med punkter ändå):

• Isoleringskänslan
• De coola nazizombiesarna
• De bisarra experimenten
• De nattliga ljusskensscenerna när nazizombiesarna tornar upp i skogsbrynen

” See, the bright light… it ain’t heaven, son. It’s just a muzzle flare!”

“Now, one thing they don’t teach you in basic. No matter how bad things get. It’s always time… for another joint”

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: