Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Hatchet 2

Publicerad av admin 10 apr 2012: 17:12

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Hatchet 2
Produktionsår: 2010
Regissör: Adam Green
Skådespelare: Kane Hodder, Tony Todd, Danielle Harris m fl
Distribution: Scanbox

Victor Crowley är tillbaka i New Orleans träsk. Mer pissed off än någonsin och på ett rejält slakthumör. Nu är det jägare istället för turister som får smaka på Crowleys beska medicin. Marybeth (spelad av Danielle Harrris denna gång) har precis lyckats undkomma Crowleys vrede och tar sin tillflykt till en old hunter som skickar henne vidare till reverend Zombie alias Tony ”Candyman” Todd. Det visar sig att hennes familj har en bunt blodiga fingrar med i spelet kring Crowleys tragiska historia och hon måste så klart ut i träsket och skita ned sig igen. Zombie samlar ihop ett brokigt gäng jägare för att en gång för alla göra slut på den vanställde träskmördaren.

Där har ni grundstoryn. Upplägget är väl annars ungefär densamma som tidigare. Lite mindre humor men med så mycket slakt och styckande att det lätt skulle ge bonusrekord hos en skrupelfri Scan-chef. Det är helt enkelt förbannat brutalt och Kane Hodder är som ett barn på julafton när han får använda all sin uppfinningsrikedom från Jason-tiden plus lite till när det gäller att slita människor i stycken så hårt och skoningslöst som möjligt. Skallar och kroppar krossas och lemlästas med alla tillgängliga medel som står till buds. Motorsågar, slipmaskiner och yxor får ständigt nya användningsområden och det blir tyvärr mer en regelrätt slakt- och avrättningshistoria än en spännande skräckfilm.

I stället borde man lagt krutet på att utnyttja träskmiljöerna mer för att skapa lite skrämmande och nagelbitande situationer. Fattar inte vad det är med den där Hodder. Ska fråga honom över en kopp kaffe och en hembakad semla om han kommer till sci-fi-mässan i Stockholm. Men det finns trots allt några minnesvärda scener som får ett gammalt slasherfan att dra på munnen, som när en kille under en doggy style-scen får huvudet avhugget men fortsätter huvudlöst att göka vidare som inget hänt. Och tvåmetersmotorsågen som tar två jägare på ett bräde och bjuder dem på en lufttur är en riktig höjdare.

Kul också att se lite gamla horrorikoner i en och samma film. Denna gång har Robert Englund fått ge vika för R. A. Mihailoff (Leatherface i Motorsågsmassakern 3).  Ett råskinn med rakad skalle och skägg som bjuder Hodder en fin match i hans skogshydda. Tungviktaren Tony Todd sköter också sin uppgifter fint men annars är det inte mycket att grogga över. Hatchet 2 är inte mer än en dussinfilm.

– Stefan Särnefält

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: