Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

En snubbe som mördar folk

Publicerad av admin 14 jun 2012: 11:55

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: En snubbe som mördar folk
Produktionsår: 2011
Regissör: Jack Perez
Skådespelare: Kevin Corrigan, Barry Bostwick, Karen Black, Ariel Gade m fl
Distribution: Njutafilms

some guy who kills people dvd

I centrum står Ken Boyd – en inte alltför munter enstöring som precis släppts ut från dårhuset och flyttat hem till morsan och pojkrummet. På dagarna jobbar han på en glassbar och tvingas till förnedrande sysslor, som att stå utklädd till glasstrut och lassa glasskulor till barn och pappskallar. Det roligaste med jobbet är att surra med polaren Irv på lagret. På kvällarna ritar han serier om folk om blir mördade på de mest bestialiska sett och plågas av minnesbilder av sina gamla plågoandar från skoltiden. När plågoandarna börjar mördas på samma sätt som i seriealbumet dras misstankarna till Boyd…

Där har ni den delikata grundstoryn. Förutom en skönt weird titel (Some Guy Who Kills People) har Jack Perez skapat en både rörande och fantasifull skräckkomedi om seriemördare, hämnd, relationer och lågstatusyrkenas gissel. Man förundras över hur mycket underbetalt skitgöra det finns därute som bara syftar till att öka trivselfaktorn hos välgödda och otacksamma jerks. Men man kunde gott ha skruvat upp galenskaperna ett snäpp. Plockat in lite studentflak med överförfriskade cheerleaders som har glasskrig eller nåt. Men det är ju trots allt inte bara komedi det här. Det är familjerelationsdrama också, och det är lätt att känna sympati för en kille som Boyd.

Den stora stjärnan är annars Boyds 11-årige dotter spelad av Ariel Gade som lever instängd med morsan och plastpappan i ett präktigt religiöst familjeliv. Klart hon måste ha frisk luft och ge sig ut och söka upp sin riktige far (även om han är en weirdo). En riktigt skön spjuver och optimist till unge som har mer gemensamt med den buttre och plågade Boyd än man först kan tro. Hon är även till utseendet rätt lik sin far och det är lite yin och yang-förhållande över dem. Tycker filmen lyfter på ett uppfriskande sätt när hon dyker upp och rör om i hans tillvaro. Bra castat där.

Annars är Barry Bostwick som den virrige sheriffen som sätter på Boyds morsa och levererar härliga oneliners underbar. Karen Black gör sig också bra som kedjerökande, cynisk morsa som inte missar ett tillfälle att klanka på Boyd. Sen är jag lite förtjust i Lucy Davies (från brittiska The Office) lilla roll som sätter lite romantisk piff på historien.

Det här är faktiskt en överraskande intressant film med flera lager som förutom lite serietidningsfeeling och cool ice cream-estetik bjuder på riktigt välgjort gore. En film att kolla upp när ni ritat klart med andra ord. Kan nämna att John ”En Amerikansk Varulv i London” Landis har producerat men det har ni säkert redan luskat ut. Nä hörrni, nu ska jag ta och hacka ut lite Noggerglass ur frysen. Kolla in trailern så länge, den ger en fin resumé. Vi hörs.

– Stefan Särnefält

 

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=dP9rU5LvFeg” rel=”0″]

Lämna en kommentar: