Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Apartment 1303

Publicerad av admin 13 sep 2013: 17:19

0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Titel: Apartment 1303 hockeymask
Utgivningsår: 2013
Regissör: Michael Taverna
Manus: Michael Taverna, Kei Ôishi
Medverkande: Misha Barton, Rebecca de Mornay, Kathleen MacKay m fl
Distribution: Scanbox

apartment 1303 skräckfilm

Usla skräckrullar finns det gott om därute så det är inget att hetsa upp sig över. Apartment 1303 är en remake av en japansk förlaga. En film jag inte sett så vi slipper original contra remake-tjafset men jag har svårt att tänka mig att den är sämre än den här smörjan. Mest förvånande är att filmen släppts på DVD. Den borde legat kvar i byrålådan.

Själva grundstoryn är väl inget jag retar upp mig överdrivet på även om den inte glänser av originalitet. En kvinna flyttar in i en lägenhet där en rad kvinnor bott som alla råkat ut för en våldsam död. I botten ligger en traumatisk historia där en flicka med gengångarabstinens och kraftigt hämndbehov bor och som inte vill se några nya hyresgäster. Men inkompetent regi och dramaturgi gör att hela historien faller platt till marken och jag orkar fan inte redogöra mer i detalj än så.

Största chocken är ändå skådespeleriet och där måste jag ändå säga några ord. Det påminner mer om bakom kulisserna på nån Idol-tävling än skådespeleri. Mischa Barton är visserligen söt som nyspunnen sockervadd men är helt hopplöst frånvarande och tom. Hennes olycksdrabbade syrra är ännu värre och man vrider sitt huvud som Regan i Exorcisten i ren förtvivlan för att slippa ta del av hennes förställningskonster.

Men värst är tyvärr Rebecca de Mornay. Helvete. En kvinna man en gång i tiden kunde gå mil barfota i minusgrader bara för att få vidröra hennes klackar eller känna en vindpust från hennes morgonklänning eller till och med bli vaggad till sömns av om man hade krökat på tillräckligt. Här spelar hon en fyllekaja och falnad sångfågel och morsa till båda döttrarna och är jävligt bitter och giftig i munnen och totalt borta i skallen. Känns mer som hon vinglar runt och spelar sig själv än gör en rolltolkning. En spillra av sitt fornstora jag och påminner mest om någon av värstingarna bland Hollywoodfruarna. Jävligt sorgligt och tragiskt att se hennes status idag måste jag säga. Får hoppas hon nyktrar till men jag är tveksam.

Visst finns det några trevliga specialeffekter. Killar och tjejer kastas brutalt i väggar och fönster utan att man skrattar men annars är det mest skrattretande och föga skrämmande. Nej den här är inte ens kul om man är full. Det skulle vara den flintskallige tjockisen till hyresvärd som är jävligt nasty och slipprig i munnen då. En snubbe som stoppar in foten i dörrspringan vid första påringningen och kräver att få se pattarna. Ja ni hör hur det låter. Bäst att hoppa över.

– Stefan Särnefält

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=1ruBY0VhY1I” rel=”0″]

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: