Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Nyhetsarkiv (2010)

Publicerad av admin 23 Jan 2011: 12:05

Argento filmar Dracula i februari [101226]
II Maestro Dario Argento kommer att börja spela in sin nya film Dracula 3D i februari, raporterar Variety. Detta sedan en mäktig spansk filmmogul gått in och stöttat projektet. Filmen blir en italiensk-fransk-spansk samproduktion som leds av Roberto Di Girolamo och Gianni Paolucci vid Rom-baserade Multimedia Film Prods. Filmen, som bygger på Bram Stokers Dracula, kommer att vara engelskspråkig och börjar spelas in i februari i Ungern. Budgeten ligger på 10 miljoner euro (drygt 90 miljoner kronor).

***

Giger på för nya Alien-filmerna [101226]
Inspelningsstarten av de nya Alien-filmerna blev uppskjuten till början av 2012 till följd av problem med rollbesättning och budget. Men till glädje för många fans rapporterar nu flera medier att skaparen av de klassiska varelserna i filmerna, H.R. Giger, är med på tåget. Han uppges redan ha börjat jobba med regissören Ridley Scott inför inspelningen.

***

Ny animerad Dead Space-film [101218]
Electronic Arts och Anchor Bay kommer i samband med releasen av uppföljaren till sci-fi-horror-spelet Dead Space att släppa en andra animerad Dead Space-film, rapporterar Arrow in the Head. Spelet och filmen Aftermath släpps den 25 januari. Rysarnytt gav första spelet fyra masker i fjol så det ser ut att kunna bli ett ganska bra liv efter jul.
”I Dead Space Aftermath är året 2509 och jorden har inte bara förlorat kontakten med USG Ishimura och Isaac Clarke, utan också USG O’Bannon, som är det första rymdskeppet som skickats för att rädda dem. Fyra besättningsmedlemmar i O’Bannon har överlevt, men ingen vet vad som hände med resten av besättningen, vad de gjorde, eller vad hemligheter de kan sitta på. Alla kommer att avslöjas … the Aftermath!”

***

Mycket skräck för Njutafilms och Studio S [101218]
Njutafilms hårdsatsar på skräck med en rad råa titlar på releaselistan. Bland andra Andrea Bianchi s klassiker Zombie – The Nights of Terror (Burial Ground), den nya australiska sc-fi-horrorn Alien Vs Zombies – The Dark Lurking och isländska Reykjavik Whale Watching Massacre, som recenserades i förra numret. Samt nyligen släppta Sweatshop. Videovåldsaktuella Studio S Entertainment är inte sämre och kontrar med Djävla Djur 2, Il Maestro Dario Argentos häxklassiker Inferno samt hans senare internetseriemördaralster Card Player. Även Sleepless ser ut att få en Studio S-stämpel nästa år. Inferno såg jag om i veckan och kan konstatera att det är en magnifik utgåva som gör rättvisa åt Argentos oefterhärmliga bildstil. Får se om jag får tid för en recension också. Black glove thumb up!

***

Riksbankschefen Stefan Ingves [101218]
Hjälp, Riksbankschefen Stefan Ingves! He scares the fucking shit out of me. Nästan som den där brittiske imamen med krokar till händer. Ser ut som han är i färd med att tugga i sig något riktigt svårtsmält. Kanske nån arbetslös kille i jobb- och utvecklingsgarantin fas 10 eller rebellisk tonårstjej som föredrar sommarläger framför Konsumkassan. Reporäntan höjs med 0,25 procentenheter två dagar före julafton, meddelar Ingves & Co. Vet inte vad det betyder för mitt hushåll men var tvungen att ta med en bild på Ingves som ni kan skrämma era barn med om dom inte sköter sina sociala och ekonomiska förehavanden i jul. Visst fan var det Ingves som spelade den svårt traumatiserade mördaren i Black Christmas från 1974 som nynnar obehagliga vaggvisor i telefonluren?
”För att stabilisera inflationen nära målet på 2 procent och undvika ett för högt resursutnyttjande behöver reporäntan gradvis höjas”… ”Little baby bunting. Daddy’s went a-hunting. Gonna fetch a rabbit skin to wrap his baby Agnes in”. Kill, kill, kill…

***

Serial Killer Days [101218]
Paramount Pictures kommer att ta sig an David Prills satiriska roman Serial Killer Days från 1996, skriver The Hollywood Reporter. Romanen utspelar sig i en stad som firar den årliga ankomsten av en seriemördare med en parad och ett festtåg.
”Jag hoppas kunna hålla mig till genrens konventioner men försöker göra det i en särpräglad, mångbottnad och annorlunda värld. Det kommer också att finnas massor av blod”, säger regissören Mark P Carter.

***

Dark Souls – norsk zombieskräck [101217]
Norska Trolljägaren verkar ha fått ett bra mottagande bland sina landsmän. Men vi får nog vänta på tills den släpps på dvd här. Nu laddar norrmännen om med mer zombieskräck. Filmen heter Dark Souls och handlar om pappa vars dotter tros ha mördats. Men när hon återvänder till hemmet verkar hon helt förändrad och en rad mystiska saker börjar inträffa. Pappan ger sig ut på en mörk resa av förlorade minnen, konspiration och zombie-liknande symtom. Filmen går upp på de norska biograferna den 14 januari.

***

Uppståndelsen – dansk zombieskräck [101217]
Nu har även danskarna vaknat till liv och reser sig ur gravarna. Med filmen Opstandelsen bringar man zombieapokalypsen in i självaste Guds hus. Får vi ett halleluja? Det ser ut att bli riktigt nasty och gory. Kolla in trailern på filmens Facebooksida.
Enligt synopsis så samlas Simons tre syskon vid hans begravning – där hela helvetet brakar lös medan de odöda uppstå från sina gravar som driver syskonen ner i djupa mörka katakomberna under kyrkan. Omgiven av döden tvingas de fejsa zombieförsamlingen och försöka komma ut ur Guds hus levande.

***

Remake av Eldfödd [101216]
Universal och Dino De Laurentiis Company kommer tillsammans att göra en nyinspelning av Stephen King-baserade Eldfödd, skriver Variety. Originalet från 1984 hade Drew Barrymore i huvudrollen och var producerad av Dino De Laurentiis. Den nya filmen kommer att vara löst baserad på Kings berättelse men huvudrollskaraktären kommer att förses med lite nya egenskaper.
”Vi ser detta som en unik karaktärsdriven thriller med övernaturlig udd, baserad på ett tidlöst koncept som förbättras genom framstegen inom specialeffekter, säger Martha De Laurentiis, änka till Dino
”Eldfödd har en fantastisk mytologi och med Marthas och Lorenzos vision tror vi att den nya filmen kan utvecklas i en ny och spännande riktning”, säger Debbie Liebling på U’s prexy of production.
Remaken var en av Dino De Laurentiis sista projekt innan han gick bort i november 91 år gammal.
De Laurentiis Company har annars en hel del nyinspelningsprojekt under utveckling som Barbarella, Maximum Overdrive och tv-serien MacGyver.

***


Daniel Fridell gör Hollywoodskräck [101210]

MonteCristo Pictures ska göra en remake av sydkoreanska Apartment1303 i 3D, rapporterar Fangoria. Och det blir svenske Daniel Fridell som kommer att ta sig an den amerikanska versionen. Filmen kommer att göras i 3 D och manuset skrivs av Michele Taverna. John Diehl från Stargate och Julianne Michelle kommer att ha två av huvudrollerna i filmen. Originalet berättar en historia om en ung flicka vars nya lägenhet kan ha varit orsaken till hennes självmord. När hennes mor blir galen inleder hennes äldre syster en mörk research-resa för att få reda på sanningen om självmordet.

Det verkar som Hollywood håller på att invaderas av svenskar just nu. Och det är skräck för stora delar av slanten. Shelter-aktuella Måns Mårlind och Björn Stein ska göra Underworld 4. Snabba Cash-regissören Daniel Espinosa är i färd med horrorthrillern Safe House. Noomi Rapace filmar just nu uppfölljaren till Sherlock Holmes och är samtidigt ett av namnen som diskuteras inför de nya Alien-filmerna. Och kanske även finns hon med i Tommy Wirkolas planerade Hans och Greta-histora. Samtidigt kommer Malin Åkerman att gestalta Linda ”Långt ner i Halsen” Lovelace.

***

Russell Brand i skräckkomedi [101210]
Den brittiske komikern Russell Brand kommer att vara med Warner Bros skräckkomedi RentaGhost, skriver Variety. Filmen kommer att bygga på den brittiska komediserien om ett bemanningsföretag för avlidna pesoner. Den ursprungliga BBC-serien, skapad av Bob Block, gick i 58 episoder mellan 1976 och 1984 och handlade om den nyligen avlidne Fred Mumford som tvingas bli mer produktiv i livet efter detta än han var under sitt 27-åriga jordeliv. Bolaget eftersträvar något i stil med Beetlejuice och Gremlins, enligt Variety.

***

At the Mountains of Madness drar igång i juni [101207]
Efter avhoppet från Peter Jackson-producerade The Hobbit-serien fick Guillermo del Toro tid över för att prioritera sitt drömprojekt – en 3D-version av HP Lovecrafts At the Mountains of Madness som produceras av James Cameron. Del Toro har nu avslöjat att filmen börjar spelas in i juni 2011 och kommer att nå biopubliken under 2012.

***

6:e säsong av Dexter [101207]
Rysarnytts favoritseriemördare Dexter kommer att fortsätta söva ned och rulla in andra seriemördare i gladpack i minst en säsong till. Enligt The Hollywood Reporter så är en sjätte säsong planerad för Dexter & Co. Den nya säsongen kommer att kablas ut i Showtime i slutet av 2011, enligt sajten.

***

Datum satt för The Thing prequel [101124]
Nu har premiärdatumet satts för The Thing prequel. Vi får vänta på den ett tag för enligt Fangoria så blir premären den 14 oktober 2011. Filmen är regisserad av Matthijs van Heijningen och består både av norska och amerikanska skådespelare. Den berättar som tidigare nämnts förhistorien som utspelar sig på den norska forskningsstationen. Vi får hoppas att den kommer i närheten av Carpenters film. Vilket kommer att bli svårt.

***

Ajvide släpper vampyruppföljare [101120]
Författaren John Ajvide Lindqvist släpper i januari en ny bok som bland annat innehåller fortsättningen på ”Låt den rätte komma in”, enligt TT Spektra. Det mesta i boken är skrivet i novellform och består av både nytt och gammalt material. Titelnovellen ”Låt de gamla drömmarna dö” beskrivs som en epilog till ”Låt den rätte komma in”. Här kan fansen följa Oskar och Eli på vägen bort från händelserna i Stockholmsförorten Blackeberg.

***

Låt den rätte som teater [101116]
Efter bok- och filmsuccéerna går Låt den rätte komma in nu upp på teatern. Den 16 mars 2011 får den premiär på Uppsala stadsteater, skriver TT Spektra. Jakob Hultcrantz Hansson har bearbetat boken och regisserar själv uppsättningen. Under våren blir det även svensk premiär för Hollywoodversionen av Låt den rätte komma in. Filmen är regisserad av Matt Reeves och har fått ett gott mottagande bland recensenterna.

***

Scrimm in för John Dies [101115]
Don Coscarelli har kallat in sin favoritskådis Angus ”Tall man” Scrimm för sin nya film John Dies at the End. Han gör därmed sällskap med bland andra Paul Giamatti, Clancy Brown och Doug Jones. Detta förklarar Coscarellis mystiska twittrande om likbilar i samband med projektet härom veckan. Phantasmfansen får vänta på en uppföljare. John Dies handlar om två förlorare som får extra sensorisk perception via en substans som kallas Soja, en svart vätska som fungerar likt ett potent läkemedel men till synes har en egen vilja. Brown spelar en övernaturlig expert och Giamatti spelar en reporter som får historien berättad för sig.

***

Eliza Graves för Oren Peli [101109]
Paranormal Activity-regissören Oren Peli har nyligen skrivit på för att regissera Eliza Graves för Icon Productions, uppger Horror Movies. Filmen är löst baserad på en novell av Edgar Allan Poe. Peli arbetar för tillfället med sin sci-fi-rysare Area 51 och så fort han är klar med den så kommer han att ge sig i kast med Eliza Graves.

***

Wolf Creek 2 kommer [101102]
Många har säkert väntat på en uppföljare till australiska Wolf Creek. Väntan är över. Regissören Greg McLean håller just nu på att arbeta med ett manus tillsammans med Matt Hearn, uppger ShockTillYouDrop. Samtidigt återvänder John Jarrat som seriemördaren Mick Taylor. I uppföljaren följer vi en backpacker som söker efter lite äkta Australian adventure. Detta leder honom givetvis till Australiens mest kända seriemördare.

***

DiCaprio som seriemördare [101102]
Leonardo DiCaprio var med i samtalen kring rollen som Patrick Bateman i American Psycho. Nu verkar det som han fått sin seriemördarroll. Han kommer porträttera seriemördaren H.H. Holmes från Erik Larssons verklighetsbaserade roman The Devil in the White City från 2003, uppger ShockTillYouDrop. Boken väver samman berättelsen om två män i Chicago – Daniel H. Burnham, den briljante arkitekten bakom den legendariska Världsutställningen 1893 och Dr H.H. Holmes, den listige seriemördaren som använder välgörenhetsjippon för att lura sina offer till sitt omsorgsfullt konstruerade ”mördarslott” (han öppnade ett hotell i samband med utställningen). Holmes (alias Herman Webster Mudgett) var en av Amerikas först dokumenterade seriemördare i den moderna användningen av termen och han skaffade sig en hög body count på 1800-talet. Han bekände 27 mord men kunde vara ansvarig för så många som 200.

***

John Carpenter regisserar Darkchylde [101102]
Skräckkungen John Carpenter är ombord för att regissera serietidningen Darkchylde skapad av Randy Queen, uppger ShockTillYouDrop. Nyheten släpptes passande nog på Halloween. Darkchylde handlar om tonårstjejen Ariel Chylde som bor i en småstad i den amerikanska södern och som lider av en förbannelse där hon kan bli de varelser som hemsöker henne i mardrömmarna. Varje gång Ariel Chylde transformeras ömsar hon skinn och släpper lös sina mörka krafter som hon sedan måste bekämpa för att skydda sin stad. Carpenter säger själv i en kommentar att ”Randy Queen’s hijacked angel, Ariel Chylde, is the best young female character since Laurie Strode in Halloween. Bringing Ariel and her dark mysteries to life should be quite an adventure for us all.”

***

Coscarelli ger hopp för Phantasm-fansen [101102]
Att Don Coscarellis nästa projekt inte var Phantasm 5 gjorde säkert en del Phantasm-fans djupt besvikna. Istället rörde det sig om en helt ny film som heter John Dies at the End. Men Coscarelli kastar ut några nya köttben åt Phantasm-nördarna och Bloody Disgustings läsare: ”Vi har kokat ihop lite idéer och jag hoppas att så fort John Dies at the End är klar kommer vi försöka dra ihop något. Som ni redan vet så har jag under årens lopp skrivit en rad Phantasm-historier, och jag skulle hata att inte förverkliga någon av dem”. Han avslöjar också att han gärna vill göra filmen i 3D. Phantasmkloten i 3D vore verkligen spännande, tillägger han. Och det håller vi fan med om.

***

Leatherface sågar i 3D [101030]
The Texas Chainsaw Massacre är på väg tillbaka till filmduken. Denna gång i 3D. Det är Saw-producenten Mark Burg som tillsammans med Carl Mazzocone (Repo! The Genetic Opera) kommer att ta sig an uppgiften, uppger Bloody Disgusting. Lionsgate och Twisted Pictures lägger nu sista handen på Debra Sullivans och Adam Marcus manus till Leatherface 3D. Marcus skrev och regisserade Jason Goes to Hell. Storyn tar avstamp direkt efter originalfilmens slut innan den för oss fram 35 år i tiden. Det snackas också om att det är en sekt inblandad denna gång.

***

Mikael Håfströms The Rite [101029]
Mikael Håfström är tillbaka med en ny skräckfilm som heter The Rite. Verkar vara klassisk prästskräck med demonbesättelse, domedagskörer och tro- och vetandebataljer. Anthony Hopkins gör sig riktigt bra i prästkrage.

***

Scott gillar Noomi [101029]
20th Century Fox och regissören Ridley Scott har precis avslutat de möten de haft med skådespelerskor inför de nya Alien-filmerna. Deadline skriver att Noomi Rapace är Scotts personliga favorit. En hake är Rapaces engelska, enligt sajten. Andra namn som är aktuella för filmerna är Carey Mulligan, Abbie Cornish, Natalie Portman och Olivia Wilde.

***

Helt ny film för Coscarelli [101029]
För några dagar sedan twittrade Don Coscarelli lite kryptiskt om att han var igång med ett nytt filmprojekt. Men det rörde sig inte om någon uppföljare till Phantasm eller Bubba Ho-Tep. Istället handlar det om en helt ny film som heter John Dies at the End som bygger på en bok skriven av David Wong, uppger Ain’t It Cool News. Klara för filmen är Paul Giamatti, Clancy Brown och Chase Williamson. Filmen handlar om två förlorare som får extra sensorisk perception via en substans som kallas Soja, en svart vätska som fungerar likt ett potent läkemedel men till synes har en egen vilja. Giamatti spelar en reporter som får historien berättad för sig och Brown är en övernaturlig expert. Giamatti är också med och producerar filmen tillsammans Dan Carey, Brad Baruh och Coscarelli himself.

***

R.I.P. Lisa Blount [101029]
Skådespelerskan Lisa Blount har avlidit 53 år gammal, uppger flera medier. Hon avled i sviterna av en ovanlig blodsjukdom som hon lidit av under 17 år. Blount är nog mest känd i rollen som Debra Wingers bästa vän i En Officer och en Gentleman. Men för skräckfansen är det filmer som Död och Begraven, Cut and Run och Prince of Darkness som hon satte djupast avtryck. Framför allt den snygga sjuksystern med den långa sprutan i Död och Begraven minns man med en rysning första gången man såg den på bio i början av 80-talet. Senare i livet blev hon producent och vann en Oscar för bästa kortfilm för The Accountant 2001. Blount avled i sitt hem i Little Rock, Arkansas, på onsdagen.

***

Coppola back for horror [101027]
Mästerregissören Francis Ford Coppola är tillbaka till skräcken. Det har gått några år sedan Dracula och betydligt fler sedan Dementia 13 men nu har han filmat en helt ny skräckfilm. Coppola har i tysthet filmat horrorthrillern Twixt Now and Sunrise på sina ägor, enligt Deadline. Filmen uppges ha Val Kilmer, Ellie Fanning och Bruce Dern i rollbesättningen. Så mycket information verkar inte finnas för tillfället men Twixt Now and Sunrise är baserad på en novell av Coppola själv som porträtterar Kilmer som en skräckromanförfattare. Coppola ska också ha finansierat filmen på egen hand men han har ännu inte sökt distribution för filmen.

***

Don Coscarelli twittrar om hemligt projekt [101021]
Phantasm-regissören Don Coscarelli har inte gjort någon långfilm sedan Bubba Ho-Tep 2002. På senare tid har han dock börjat twittra om pågående projekt. Så här låter det på hans twitterblogg: ”Writing from an undisclosed location”. ”Pre-production begins.” ”Most only ride in a hearse once. Some are luckier”. När han pratar om likbilar vet ju alla Phantasmfans vad han snackar om. Samtidigt länkar han till den här sidan. Frågan är om han nu planerar en Phantasm 5 eller om det är uppföljaren till Bubba Ho Tep som han arbetat med under flera år, Bubba Nosferatu: Curse of the She-Vampires. Eller kanske är det något helt annat. Stay tuned, tall men!

***

Premiär för svenska INSANE på Voddler [101015]
Fredagen den 15 oktober är det premiär för den nya svenska skräckfilmen INSANE på filmtjänsten Voddler. Det betyder att det är fritt fram att se den online gratis. Bakom står regissören till splatterkomedin Evil Ed, Anders Jacobsson. Till Halloween så släpps filmen direkt på DVD av skräckfilmsdistributören Sick Films. Klicka på länken här så kommer du direkt till filmen på Voddler. Sen är det bara att registrera dig så att du får ett personligt inlogg.

***

Dracula för Noomi Rapace [101014]
Hon finns med i spekulationerna kring nya Alien och nu skriver flera medier om att Noomi Rapace är klar för den kommande Dracula-filmen The Last Voyage of Demeter. Filmen handlar om transporten av Draculas kista från Transsylvanien till England. Rapace spelar en fripassagerare på båten som enligt berättelsen når hamnen full av döda passagerare ombord. Även Ben Kingsley är klar för filmen som regisseras av Stefan Ruzowitzky (Falskmyntarna) och produceras av gänget bakom Shutter Island.

***

Renfield The Un-Dead [101012]
Renfield The Un-Dead låter som det skulle kunna vara en avlägsen släkting till vår statsminister. Ni minns väl att hans anfader var ”kannibalen”, kvinnokarlen och loppcirkusdirektören John Hood. Why not? Fredrik Reinfeldt kanske skulle passa som Draculas slav. Få jobba häcken av sig ett tag och bli tömd på blod med jämna mellanrum. Känna på hur vanligt folk har det. Men det kanske är en bättre rollbeskrivning för den nye PR-ministern Per Schlingmann. Hur som helst, vi skiter i politiken för nu handlar det om dåren R.N. Renfield som gått från Draculas slavtillvaro till att bli en galen vampyrjägare i en modern metropol. Entreprenörskap med ett finare ord. Filmen visas 15 oktober på Bram Stokers filmfestival i England. Vi får hoppas att de slipper otrevliga överraskningar från terrorister. Hemsidan hittar ni här.

***

Raimi producerar The Sitter [101012]
Sam Raimis Ghost House Pictures har plockat upp rättigheterna för The Sitter som är en roman av RL Stine (Goosebumps) som gavs ut 2003. Dana Stevens, som tidigare jobbat med Raimi, kommer att omarbeta manuset med den planerade titeln The Au Pair. Filmen kommer att följa en ung kvinna som går från en orolig relation genom att tillbringa en rolig, romantisk sommar som barnflicka i en flott strandvilla i Hamptons. Drömjobbet tar dock en skrämmande vändning när hon avslöjar en mörk hemlighet som hemsöker henne och barnen hon svurit att skydda.

***

Sint – holländsk tomteskräck [101012]
Okej, julen är inte här än. Men holländarna är ute i god tid för att skrämma alla julfirare med en ny bad santa-rulle som heter Sint. Enligt storyn är inte Sankt Nicholas de godhjärtade barnens vän som alla trott. I verkligheten är han en grym, blodtörstig biskop som under fullmånen den 5 december kommer att försöka slakta så många barn som möjligt. Trailern ser åtminstone inte alls pjåkig ut. Den får holländsk biopremiär 25 november.

***

Noomi Rapace i Alien prequel? [101008]
Ridley Scott är i mitt inne i förberedelserna inför sina Alien prequels. Enligt Deadline har Scott och bolaget FOX haft en rad möten med potentiella skådespelerskor. En av dom är vår egen Noomi Rapace. Och det verkar som Rapace lämnade ett djupt intryck. Hon träffade även Scott och FOX innan hon skrivit på för uppföljaren till Sherlock Holmes med Robert Downey Jr och Jude Law. Andra kvinnliga namn som är aktuella för Alien är Carey Mulligan (Wall Street 2) och Abbie Cornish (Good Year). Men vi håller tummarna för Noomi.

***

Slash goes horror [101008]
Med ett namn som Slash så är det väl givet att man förr eller senare äntrar the world of horror. Namn förpliktar som ni vet. Den forne Guns & Roses-gitarristen Slash alias Saul Hudson gör nu slag i saken och teamar upp med Scott Productions för att producera en rad skräckthrillers med inspiration från 70- och 80-talet, skriver Deadline. Deras första film heter Nothing to Fear som handlar om en gammal demon med en omättlig aptit på blod. Manuset är skrivet av Johnathan W.C. Mills. Scout Productions har producerat TV-serien Queer Eye for the Straight Guy och filmer som Session 9 och Fog of War. Hur hårt later inte det, hårdrockare?

***

Trolljägaren part 3 [101007]
Äntligen har det släppts en officiell trailer till norska Troll Hunter. Fan vad ska man säga? Helt klart en måste-se-film för både skräckfilmsfans och folklivsforskare med mosskägg. 29 oktober släpps trollet tydligen loss på biograferna i Norge. Vet inte om det är nån svensk biopremiär inplanerad men det är förhoppningsvis bara en tidsfråga innan vi får se Norges svar på Cloverfield på en duk nära oss. Annars skickar vi ett gäng berusade raggare till SF:s huvudkontor.

***

Argento talar ut om Dracula 3D [100929]
ll Maestro Dario Argento talar ut i en videointervju om sin kommande Draculafilm och som vi tidigare skrivit kommer att filmas i 3D. Argento säger bland annat att det kommer att bli en blodig och stark film, något som är hans stil. När det gäller specialeffekter säger Argento att han kommer att använda sig av datorgrafik men inte på bekostnad av äkta vara. Se intervjun på Dread Central här.

***

Clive Barker story blir film [100927]
Ännu en Clive Barker historia kommer att filmatiseras, uppger Bloody Disgusting. Det är Resurrection Man som just nu manusbearbetas av John Heffernan och Jorge Saralegui. Inga detaljer finns om filmens handling men det rör sig om en actionthriller. Saralegui är inte obekant med Barkers verk och har producerat en rad Barker filmatiseringar som Dread, The Plague, Midnight Meat Train och Book of Blood.

***

Del Toro snackar Lovecraft-projektet [100923]
Guillermo del Toro gästade nyligen New York Times samtalskväll och berättade bland annat om det kommande projektet med James Cameron där de tillsammans kommer filma skräckförfattaren HP Lovecrafts At the Mountains of Madness. Alla som läst den korta romanen undrar kanske hur man kommer att lyckas överföra den vetenskapliga och redogörande karaktären i boken till film. Del Toro tycker att det torra dokumenterandet gör hela den mytologiska storyn ännu mer creepy. Alla har sin egen bild av varelserna, det blir därför svårt att tillfredställa alla, menar han. Läs ShockTillYouDrops utdrag av intervjun här.

***

The Lords of Salem Zombies nästa projekt [100923]
Rob Zombie teamar upp med Haunted Films – ett nytt produktionsbolag bildat av Paranormal Activity-gänget där regissören Oren Peli ingår – för att göra The Lords of Salem, rapporterar Deadline. Titeln är hämtad från Zombies album Educated Horses. Filmen utspelar sig i nutida Salem där invånarna får besök av ett 300-årigt häxsällskap. Zombie kommer att skriva manuset och filminspelningen drar igång någon gång nästa år. Zombie har umgåtts med planerna under flera år och bestämde sig för att lägga ned remakeplanerna för The Blob och istället satsa på The Lords of Salem: ”Jag ville bryta mig loss från material som redan gjorts tidigare. Remaketåget börjar bli ganska tröttsamt nu och när jag gjorde Halloween klagade alla, antingen att det var för mycket som originalet eller alltför olikt originalet. Jag gillar att folk antingen älskar eller hatar det jag gör för att det är bättre än att vara i mitten, vilket innebär att bli bortglömd. Men när du gör ett original ser man bara till namnet och efter tre år utan kunna vinna när det gäller Halloween kunde jag bara inte gå igenom det igen.”

***


Norska trollet part 2 [100919]

Tjohooo! Det är den 19 september idag och vi kör en liten trumvirvel för demokratins högtidsdag. Doooorrooooo! Shit, det var luren från Fäbodjäntan igen. Men vi får nöja oss med den helt enkelt. Alltid kan den lura nån i köttet svag 70-talsmjukporrmotståndare till vallokalerna. De flesta har väl redan klätt upp sig i hockeymask, machete och jobbaroverall alt. Hannbial Lectermunkrog och slickat röstkuverten med Gene Simmons-tungan. Men innan ni bänkar er framför TV-kanalernas valvakor med konjaksflaskan och sodastreammaskinen så kollar ni in de här lurviga tassarna. Det är ingen valreklam för Miljöpartiet elller de Nya Moderaterna utan det är norrmännen som har postat en ny teaser för sin trolljägarrulle. Här har ni en till trollteaser. Edward Grieg skulle gillat dom där klippen. Awesome!

***

The Troll Hunter – norsk mockumentärskräck part 1 [100917]
Norrmännen fortsätter att leverera skräckstories från de norska fjälllmiljöerna. Trolljegeren är Norges svar på Cloverfield – en mockumentär om en grupp studenter som upptäcker vad de tror är en statlig konspiration om en gigantisk mörkläggning av förekomsten av troll i norra Norge. Kolla in teasern för filmen här och packa ryggsäckarna med kexchoklad och raketgevär.

***

Proyas klar för Paradise Lost [100917]
Det har varit tyst om filmatiseringsplanerna av den engelska 1600-talspoeten John Miltons diktepos Paradise Lost. Men nu är det skarpt läge sedan man sajnat Alex Proyas (The Crow, Dark City) för att regissera. Enligt ShockTillYouDrop överväger man att göra filmen i 3D som kastar publiken direkt in i kriget mellan ärkeänglarna Lucifer och Michael. Stuart Hazeldine, Byron Willinger, Philip de Blasi, Lawrence Kasdan och Ryan Condal har alla bidragit till manuset under resans gång. Legendary Pictures kommer att producera filmen.

***

James Wan back med Insidious [100915]
Saw-regissören James Wan är tillbaka med en ny skräckfilm Insidious. Filmen är producerad av producenterna bakom Paranormal Activity och handlar om en familj som precis köpt ett gammalt hus då deras son plötsligt hamnar i koma. Men tragedin fortsätter när familjen samtidigt börjar anfäktas av onda andar. I filmen ser vi bland andra Patrick Wilson (Hard Candy), Barbara Hershey (The Entity) och Lin Shaye (2001 Maniacs). En liten teaser har släppts och lite småkusligt får man nog säga att det verkar bli.

***

Rapace jagar häxor i Wirkolas Hans och Greta [100908]
Millennium-stjärnan Noomi Rapace är aktuell för rollen som häxjägare i Död Snö-regissörens Tommy Wirkolas Hansel and Gretel: Witch Hunters, uppger flera medier. Inget är dock klart men det låter rätt troligt att vi då får se henne i rollen som Greta medan Hans kommer att spelas av Jeremy Renner, som slog igenom i Kathryn Bigelows The Hurt Locker. Filmen ska spelas in hösten 2011 och Renner verkar tämligen säker på att Rapace blir hans motspelerska.
-Noomi är en fantastisk talang, så bra. En lysande skådespelerska och en väldigt trevlig person. Vi kommer att jobba bra tillsammans. Än är inte allting helt klart, men jag är övertygad om att det här kommer att bli av, säger Renner på Venedigfestivalen till TT Spektra som passar på att hylla Wirkolas filmkonst:
-Jag tyckte om Död Snö och jag tycker om den inställning som skandinaviska regissörer verkar ha till kombinationen av skräck och humor. Jag tror att Hansel and Gretel kommer att bli fantastisk. Wirkola är en smart kille, det ska bli kul att jobba med honom.

***

The Grudge-regissör gör kaninskräck i 3D [100906]
Ju-On/The Grudge-regissören Takashi Shimizu håller på att ta itu med sin andra 3D-skräckfilm som för närvarande heter Rabbit Horror 3D, uppger Horror Movies. Hans första skräckfilm i 3D hette The Shock Labyrinth 3D och var Asiens första 3D-skräckfilm. Mitsushima Hikari (Death Note) kommer att spela huvudrollen i filmen. Rabbit Horror 3D sägs vara inspirerad Alice i Underlandet på grund av att berättelsen fokuserar på en kanin i en alternativ värld. Filmen uppges få premiär under 2011.

***


Paranormal people tar sig an TV-serie [100903]

Paranormal Activitys regissör Oren Peli och manusförfattaren till uppföljaren Michael Perry håller på att utveckla nån slags djungelskräckhistoria för televisionen. TV-serien kommer att heta The River och handlar om sökandet efter någon som kommit bort längs Amazonfloden, uppger Hollywood Reporter.

***


Barry Levinson på gång med zombiethriller [100901]

Rainman-regissören Barry Levinson är på gång att regissera en zombiethriller med namnet The Bay. Låter ju en smula otippat men det är hard facts. Filmen, som tidigare gick under namnet Isopod, kommer att vara en Paranormal Activity-liknande skräckfilm, uppger Arrow in the Head. Alltså enkel lågbudget med handkameror. The Bay fokuserar på händelserna efter ett virusutbrott vid östkusten. Historien berättas genom en serie inspelningar från mobilkameror, 911-samtal och andra former av videoupptagningar medan staden Claridge i Maryland uppslukas av kaos. Paranormal Activity-gänget med Oren Peli i spetsen kommer att producera filmen.

***

Marshalls nästa en skräckthriller [100829]
The Descent-regissören Neil Marshalls krigsfilm Centurion hade premiär i helgen och verkar vara en mustig historia som utspelar sig under det romerska imperiets era. Men han har inte övergett skräcken. Enligt Horror Movies är hans nästa projekt en skräckthriller som går under namnet Underground. Manuset är skrivet av David Cohen. Så mycket mer information verkar inte finnas för tillfället. Marshall planererar, som vi tidigare skrivit, också att göra skräckfilmen Burst 3D tillsammans Sam Raimi. Ett projekt som uppgetts ligga i startgroparna.

***

Sequel till Piranha 3D [100825]
Trots att den bara spelade in 10 miljoner dollar första helgen verkar Piranha 3D ha tillräckligt med bett för att gå hem hos skräckvännerna over there. Nu meddelar Dimension Films att uppföljaren till Piranha 3D är på väg, skriver ShocklTillYouDrop. Producenten Mark Canton säger att man är glada över det positiva mottagandet och att man inte kan vänta på att få sätta igång med uppföljaren. Oklart dock om Alexandre Aja återvänder till regissörsstolen.

***

Campbell snackar Bruce vs Frankenstein [100825]
Skådespelaren Bruce Campbell berättar för MTV om sina planer för uppföljaren till My name is Bruce som tidigare gått under namnet Bruce vs Frankenstein. Just nu är han upptagen med tv-serien Burn Notice och han hade hoppats från en paus därifrån men den pausen slukades upp av en prequelspecial med hans karaktär Sam. Campbell säger dock om BvF att ”I want every horror movie icon in the movie. I want it to be the ‘Mad, Mad, Mad World’ of horror movies.” Han tillägger att filmningen börjar vid nästa break från Burn Notice.

***

Nya Hellraiser börjar rulla [100821]
Enligt ShockTillYouDrop är nya Hellraiser på väg in i produktion. Det är få detaljer om filmen men det verkar inte bli någon remake som det tidigare snackats om, utan en helt fristående film som går under namnet Hellraiser: Revelations. Filmen är baserad på ett manus av Gary Tunnicliffe och på regissörstolen sitter Victor Garcia som ligger bakom Mirrors 2 (släpps på dvd i oktober). Vem som kommer att spela Pinhead är oklart men Doug Bradley uppges ha tacka nej att reprisera sin paradroll. Nya Hellraiser blir den nionde filmen i serien och den börjar spelas in nästa månad.

***


Darren Lynn Bousman gör 11 11 11 [100819]

Saw-regissören Darren Lynn Bousman teamar upp med producenten Wayne Rice för att ta sig an den parnormala skräckisen 11 11 11, uppger Bloody Disgusting. Filmen är inspirerad av det så kallade 11:11-fenomenet. Ett slags numerologiskt resonemang som talar om vissa typer av extraordinära händelser som har kopplingar till just den tidsangivelsen i människors liv. I det här fallet rör det sig om änglar och andar som träder i förbindelse med människor. 11:11 är också något som sysselsatt konspirationsteoretiker och New Age-anhängare.

Bousman håller just nu på att skriva manuset som kommer att knyta an till föreställningen om himlens 11 portar och om hur den sista porten öppnas klockan 11:11 den 11:e dagen i den 11:e månaden och då detta bryter in i vår värld under 49 minuter. Bousman säger själv till Bloody att ”11:11 är något jag inte visste så mycket om, och nu verkar jag helt uppslukad av saken. Det är ett fenomen som drabbar 75 miljoner människor där siffrorna 11:11 visas i deras liv, när du väl börjar märka det tar det över och visar sig för dig upprepade gånger”. Verkar som Bousman snöat in rejält i siffermagin. Får se om han lyckas slita sig loss för en stund och ägna sig åt den fysiska filmen också. Premiärdatumet är givetvis satt till fredagen den 11 november 2011. Och då är det väl lika bra att köra vidare med visning kl 11:11 på förmiddagen eller på kvällen.

***

Bo Svenson tar över svenska Angry [100819]
Vi har skrivit tidigare om den svenska skräckisen Angry som skulle spelas in under sommaren i Falun i Dalarna. Dom lyckades knyta den gamle svenske Hollywoodskådisen Bo Svenson (Kill Bill) till projektet. Nu visar det sig att han till och med tog över regiansvaret och manusarbetet, något man kan läsa om på skräckfilmsforum. Och filminspelningarna är nu avslutade. Det är den tidigare regissören Ola Paulakoski som själv släpper nyheten på forumet. Han verkar dock inte tagit det alltför hårt att bli sidsteppad men tycker givetis det är en trist sorti särskilt som han uppger sig vara nöjd med dom bitar han filmade. Man trodde att det rörde sig om ett gäng idealister med extrem låg budget. Något som tydligen inte var fallet och då är det producenterna som håller i yxorna. Hur det gått med Bo Svenson vid rodret återstår att se. Men det ska bli skojigt att se slutresultatet. Dalarnas Tidningar har en artikel om filmen och filmens hemsida ger löpande uppdateringar om filmens status.

***

Ingen Jekyll & Hyde för Ferrara [100816]
Det verkar som om Warner Bros Pictures modenna tolkning av Robert Louis Stevensons The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde inte blir av. Filmen skulle göras av Abel Ferrara (Bad Lieutenant) med Forest Whitaker och Curtis ’50 Cent’ Jackson i huvudrollerna men något gick snett. Bloody Disgusting har snappat upp en intervju med Ferrara i The Guardian där han säger att det hade kunnat bli en fantastisk Ed Hyde: ”Warner Bros har lagt upp ungefär en femtedel av vad filmen skulle kosta och vill ha ungefär en tredjedel av vad den kommer att inbringa, och jag ska kyssa fötterna på den som gjort den uppgörelsen”, säger han och fortsätter: ”De har aldrig gjort Jekyll & Hyde som den var skriven. Det är en kille och hans skapelse. Att ha en skådespelare som spelar båda delarna är en styggelse, en förvanskning av Stevensons berättelse. Den är ett mästerverk. En dag ska jag göra den”.

***

MekB19 – ny svensk skräck [100813]
Vad passar bättre än att bjussa på lite ny svensk skräck på fredagen den 13:e? Filmen heter MekB19 och utspelar sig på en militärförläggning i Norrland där en vakt lider av sömnproblem och vanföreställningar medan det sker en rad mord på förläggningen. Filmen är regisserad av Jonathan Katzeff och som producent står Joel Burman. Här är filmens hemsida. Check it out!

***


Sasha Grey i ny thriller [100801]

Porrstjärnan Sasha Grey fortsätter att hoppa bock mellan genrerna. Efter Steven Soderberghs The Girlfriend Experience kommer hon nu att dyka upp i Mark Pellingtons (The Mothman Prophecies) nya thriller I Melt With You, enligt Horror Movies. Där kommer hon bland annat att spela mot etablerade skådisar som Thomas Jane och Rob Lowe. I filmen beslutar sig en grupp collegekompisar för att uppfylla en gammal pakt som rör deras tidiga död. 22-åriga Grey kunde vi också nyligen se i den kanadensiska lågbudgethorrorkomedin Smash Cut tillsammans med David Hess. Och det verkar som hennes formel är att varva porr med vanlig spelfilm. Förutom filmer med nasty titlar har hon en roll i David Rens (Shanghai Kiss) romantiska actionthriller The Girl from the Naked Eye och det ryktas att hon kommer att vara med i skräckisen Hallow (IMDB).

***


Cameron och del Toro gör 3D-skräck [100729]

Regissörerna James Cameron och Guillermo del Toro ska tillsammans filmatisera skräckförfattaren HP Lovecrafts At the Mountains of Madness för Universal Pictures, uppger Deadline. Del Toro kommer att regissera och Cameron producera filmen. Filmen kommer att spelas in med 3D-teknik och utspelas i 1930-talsmiljö. I boken gör en vetenskaplig expedition till Sydpolen en otäck upptäckt som anspelar på att mänskligheten verkliga ursprung härstammar från äldre gudar från en annan planet. När dessa livsformer väcks till liv börjar det inträffa en rad obehagliga saker. Guillermo del Toro har också planer på att bland annat filma Frankenstein för Universal.

***

Brad Pitt i World War Z [100723]

Brad Pitt kommer attt spela en av huvudrollerna i zombiefilmen World War Z. Filmen bygger på Max Brooks bok med samma namn från 2006 och är en uppföljare till hans The Zombie Survival Guide. Brooks avslöjade nyheten om Pitts medverkan för MTV News i samband med San Diego Comic-Con, uppger Bloody Disgusting. Boken är uppbyggd kring en radintervjuer där berättarjaget beskriver sina och andras upplevelser av en global virusepidemi. Marc Forster (Quantum of Solace) kommer att regissera filmen.

***

Tim Burtons Monsterpocalypse och Dark Shadows [100720]
Slashflim har lite fräsha detaljer om Tim Burtons kommande filmatisering av brädspelet Monsterpocalypse. Filmen är skriven av John August med hjälp av spelskaparen Matt Wilson och kommer att spelas in i 3D. Filmen kretsar kring utomjordiska supersizemonster som attackerar jorden. Jordborna försvarar sig genom att utveckla gigantiska robotar för att bekämpa monsterinvasionen och rädda mänskligheten. Burton kommer att utveckla monstren tillsammans med den fyrfaldige Oscarsvinnaren Ken Ralston med filmer som Forrest Gump, Tillbaka till framtiden-serien, Vem satte dit Roger Rabbit och Star Wars i bagaget. Planen är att den ska nå biograferna i slutet av 2012.

Samtidigt skriver NME att Burton kommer att påbörja inspelningen av den gotiska 60-talssåpoperan Dark Shadows i januari 2011. Serien blev kultförklarad i USA med sin blandning av vampyrer, varulvar, spöken, zombies och tidsresor. Johnny Depp ska ha huvudrollen som vampyren Barnabas Collins. Seth Grahame-Smith (Pride and Prejudice and Zombies) har skrivit manus till filmen.

***

Suspiria remake kommer [100714]
Det var nog många som satte Koskenkorvan i halsen när planerna på en remake av Dario Argentos häxklassiker Suspiria blev kända. Nu verkar det som inspelningen av filmen sätter i gång nästa år. Producenten Marco Morabito var i Italien och promotade filmen I Am Love med Tilda Swinton och besvarade då en rad frågor om nyinspelningen av Suspiria (som han ska producera), uppger den italienska sajten Bad Taste. David Gordon Green (Pineapple Express) kommer att regissera och Dario har gett grönt ljus för manuset, sade Morabito. Något som tydligen tog nio månader. Filminspelningen kommer ske i början av 2011. Morabito avlivade samtidigt ryktet om att Marilyn Manson skulle vara med i filmen. Manson har aldrig funnits med i planerna, påpekade han.

Argento själv sade för ett par år sedan i en intervju med IF Magazine att han var skrämd över planerna men att han tyckte det var ok så länge de visar respekt för filmen och inte gör en helt annan version: ”I’m scared by it, but I hope the (Suspiria remake) director Green, he respects my work and my film. I hope they don’t do is just use the title and change everything.”
Så med största sannolikhet får vi någon typ av hyllningsfilm. Nej, det kan inte bli något annat än en nedåtpekande tumme för den nyheten. Suspiria är redan ett mästerverk och att göra en remake av den känns verkligen helt onödigt.

***

Paramount uppdaterar Ringaren i Notre Dame [100714]
Vi har fått en del uppdateringar av klassiska filmmonster på senare tid. Näst på tur verkar vara Ringaren i Notre Dame. Paramount Picture har köpt in ett manus av debutanterna Willie Block och Jake Emanuel, skriver The Hollywood Reporter. Deras version ska dock vara mer av ett actionäventyr i samma anda som Pirates of the Caribbean. Någon mer information om projektet har vi inte för tillfället.
Victor Hugos skräckromantiska roman från 1831 utspelas på 1400-talet och kretsar kring den tragiska romansen mellan den deformerade klockringaren Quasimodo och zigenarkvinnan Esmeralda. Boken har filmats ett flertal gånger, bland annat med Charles Laughton och Anthony Quinn i rollen som Quasimodo och Maureen O’Hara och Gina Lollobrigida som Esmaralda.

***

Bröderna Pangs Child’s Eye i 3D [100712]
The Eye-regissörerna bröderna Pang är tillbaka med nya skräckögon. Denna gång blir det i 3D. Child’s Eye är inspelad Thailand där några vänner blir strandade till följd av politiska oroligheter och alla flygplatser är nedstängda. De bestämmer sig för att ta stanna på ett sjabbigt hotell där det börjar inträffa en rad strange things och människor börjar försvinna. Filmen får premiär i Hong Kong under sommaren.

***

Angry – ny svensk skräck [100707]
Det är skoj med filmentusiaster som inte sitter och väntar på pengar från Cissi Elwin och Filminstitutet utan tar saken i egna händer. Tror inte heller Elwin är särskilt intresserad av att sponsra skräckfilm. It runs in the family som Drayton i Motorsågsmassakern skulle säga. Just nu är iaf ett gäng svenskar på gång att spela in den psykologiska skräckfilmen Angry. Filmen kommer att vara engelskspråkig och skådeplatsen är Alaska under finanskrisen men den verkar spelas in i Dalarna. Historien kretsar kring mäklaren Jane som möter Danny – en hemsk figur som förlorat allt i krisen. Angry är producerad, skriven och redigerad av J. Pingo Lindström och regisseras av Ola Paulakoski med Yohanna Idha i huvudrollen. Någon gång i december beräknas den få premiär. Här är bolagets hemsida där ni också kan kolla in en liten teaser för filmen.

***


Tufft för Night M Shyamalan [100707]

Night M Shyamalan har det inte lätt just nu. Hans mysterieformler verkar ha förlorat sin magiska kraft och någon ny Sjätte sinnet har han inte lyckats trolla fram även om han har en del schyssta filmer i bagaget. Men hans förra film The Happening fick bara 2 masker i Rysarnytt. Men det verkar inte vara något mot hans nya film The Last Airbender, baserad på den animerade tv-serien Avatar: The Last Airbender, som sågas längs med fotknölarna av både publik och kritiker over there. Filmen beskrivs som en fullständig katastrof.
Fast vi är många som önskar oss en klassisk Shyamalan igen. Vi får se vad skräckfilmen The Night Chronicles: Devil som får premiär i september levererar. Den har han både skrivit och producerat men regin står bröderna Dowdle (Quarantine) för. I filmen fastnar en grupp människor i en hiss och inser plötsligt att Djävulen finns mitt ibland dem. I samband med promotandet av Airbender sade Shyamalan till MTV News att han är öppen för att göra en uppföljare till Unbreakable. Den formeln har han åtminstone behärskat förr.

***

Hostel 3 drar igång i augusti [100703]
I augusti drar inspelningen av Hostel 3 i gång utan Eli Roth bakom linserna, uppger Bloody Disgusting. Roth kommer bara producera denna gång. Det blir Scott Spiegel (Intruder, From Dusk Till Dawn 2) som filmar utifrån ett manus av Michael Weiss. Lite andra nya tag verkar det också bli. Den här gången drar tortyren till Vegas där en svensexa går fruktansvärt fel.

***

Timecrimes-regissör tillbaka med ny skräck [100701]
Mannen bakom den originella tidsreserysaren Timecrimes, Nacho Vigalondo, återvänder till skräck/sci-fi-genren med en ny film som heter Extraterreste – Utomjordiskt. Horror Movies har snappat upp lite info från Vigalondos spanskspråkiga blogg där han skriver om filmen. Det kommer inte att bli någon Världarnas krig-film med en Tom Cruise-karaktär som man följer och som på något sätt bevittnar de viktigaste händelserna i invasionen. Han skriver att de flesta människor kommer att uppleva en global utomjordisk invasion utan att ens veta om det som hänt, genom att lyssna på rykten, eller ägna sig åt meningslösa aktiviteter. Därav namnet Extraterreste.

***


Liv Ullmann regisserar Stephen King [100629]

Regissören och Bergmanskådespelerskan Liv Ullmann är på gång att regissera Stephen Kings nyskrivna rockmusikal Ghost brothers of Darkland Country på Broadway där John Mellencamp står för musiken, uppger TT. Ullmann säger själv att hon inte kan den där världen men att King och Mellencamp sagt att det är meningen att hon ska regissera. Ullmann gillar det hon hört av Mellencamps musik och tycker samtidig att det är en oerhört bra text. Hon känner sig väldigt ärad av att dom valt henne för jobbet. I januari kommer dom att träffas för att fatta det avgörande beslutet.
– Vi ska träffas i januari. Och de båda säger, att om jag väljer att inte göra jobbet, så är det inga hard feelings, säger Liv Ullmann till TT.

***

Fjärde säsong för True Blood [100622]
Grattis alla True Blood-fans! Det blir även en fjärde säsong av Alan Balls succévampyrserie, uppger officiella källor inom HBO. Filminspelningarna kommer att starta i början av 2011 i Los Angeles med premiär senare på sommaren. HBO:s Michael Lombardo konstaterar på seriens hemsida att den tredje säsongen gått ut starkt och att serien tagits emot väl av såväl publiken som kritikerna. Han ser därför fram emot mer spännande historier från Ball och hans begåvade team nästa år. Säsong 3 hade premiär i USA den 13 juni.

***

Häxpark planeras i Mönsterås [100616]
Det låter ju rätt galet och det här är väl inga nyheter vi är vana att rapportera om från vårt gamla folkhemsland. Men en gigantisk sagopark med häxor och troll ska uppföras utanför Mönsterås, skriver Barometern i sin nätupplaga. Och det är inte Bert Karlsson som spökar. Bakom temaparken, som går under namnet Witch World AB, står den holländska thrillerförfattaren Ton Thenius som själv har en stuga i Blomstermåla. Han blev inspirerad till projektet sedan han sett Oskarshamns kommuns välkomstskylt med häxor vid E22. I planerna ingår bland annat häxhotell, restauranger, temapark om häxor, sagor och magi på över över 71 hektar. Besökarna kommer till exempel att kunna promenera runt i Törnrosas slott. Satsningen kostar runt 500 miljoner kronor och man räknar med en miljon besökare per säsong. Mönsterås kommun är med och stöttar projektet. Save your prayers.

***

Porrstjärna i skräckfilm [100611]
Porrstjärnorna simmar in som pirayastim i skräckgenren. Nu kommer ännu en insimmande porrstjärna i blodpölarna. Det är Michelle Sinclair alias Belladonna som kommer att vara med i John Wildmans survivalhorror Stripped som spelas in i Dallas i höst, rapporterar flera medier. Kanske inte så mycket att förundras över längre. Annat var det på Marilyn ”Rabid” Chambers tid. Producerad av Jeffrey Allard (The Texas Chainsaw Massacre 2003-2006) fokuserar Stripped på en födelsedagsutflykt – med två bröder och en kompis – som förvandlas till en fruktansvärd kamp för överlevnad efter att de fastnat i ett hus med en ”familj” av illvilliga kvinnor. Man får väl misstänka att det kommer levereras en hel del blod och naket.

***

John Carpenter gör Fangland [100605]
Skräckmästaren John Carpenter har skrivit på för att göra filmen Fangland, som är en uppdaterad version av Bram Stokers Dracula, uppger Variety. Fangland baseras på en roman med samma namn av den forne 60 Minutes-producenten John Marks. Mark Wheaton (Friday the 13th) har omarbetat manuset för filmen som följer en tv-producent stationerad i New York som reser till Rumänien för en intervju med en ökänd europeisk vapenhandlare, som visar sig vara ingen mindre än Dracula himself i modern tappning. Herr Carpenter håller annars på att färdigställa sin spökrysare The Ward om en hemsökt kvinna på ett mentalsjukhus. Samtidigt är han involverad i filmsekvenserna i ghostactionskjutaren F.E.A.R. 3 som släpps i höst. Verkar som skräckfabrorn är tillbaka på allvar. Thumbs up!

***


Guillermo del Toro regisserar Van Helsing? [100611]

Efter att ha tvingats hoppa av The Hobbit inventerar nu Guillermo del Toro landskapet av möjliga projekt. Och det finns en del, som Frankenstein till The Witches och At the Mountains of Madness. Ett annat projekt som sajten Pajiba kastat fram är Van Helsing. Guillermo skriver och producerar filmen men frågan är om han även kommer att regissera.

***

Melissa George i ny thriller [100602]
Sköna Melissa George verkar gilla vår genre. Med filmer som Turistas, The Amityville Horror och 30 Days of Night och nu senast i Triangle har hon skaffat sig en rätt hygglig meritförteckning. Nu är hon med i Julian Gilbeys nya film A Lonely Place to Die, rapporterar Bloody Disgusting. Filmen är en bergsklättrarthriller där en grupp bergsklättrare är ute och klättrar och vandrar i de skotska högländerna när de upptäcker en ung serbisk flicka begravd i en liten håla i vildmarken. De blir dock fångade i en skrämmande katt-och-råtta-lek med flickans kidnappare. Här hittar ni filmens Facebookgrupp.

***

Modern tolkning av Peter och Vargen [100602]
Madhouse Entertainment (Blood Creek, The Invasion) tar ett nytt grepp på Sergei Prokofiev ryska sagoklassiker Peter och Vargen från 1936, noterar Bloody Disgusting. För att rädda sitt livs kärlek och konfrontera sitt eget förflutna slår sig Peter i slang med några osannolika kumpaner för att få fast en seriemördare som har återvänt till collegestaden han en gång terroriserade. Låter lite Cry Wolf över det uppläget.

***

Cusack i Brad Andersons Jack [100528]
John Cusack (1408) har skrivit på för Brad Andersons (The Machinist) kommande thriller Jack, uppger Bloody Disgusting. Filmen kretsar kring en läkare som rehabiliterar en man som drabbats av minnesförlust efter en olycka. Läkaren blir förälskad i mannen men är omedveten om att han faktiskt är en mördare. Anderson filmar utifrån ett manus av David Venable och inspelningen påbörjas nu i augusti.

***


Tarantino filmar Dracula? [100525]

Quentin Tarantinos kärlek till gammal exploitationfilm, vänskap med Hostel-regissören Eli Roth och tidigare uttryckta tankar om att vilja göra en ”Ultimate Friday the 13th” har fått många att undra om det inte är dags för Tara att göra en hederlig skräckrulle. Bloody Disgusting rapporterar nu om att ett par lokaltidningar skriver att han kommer att besöka Österrike och Wien för att rekognocera inspelningsplater inför en ny Dracula-film. Men som vanligt inom dom här sammanhangen bör man ta den här typen av nyheter med ett par rejäla nypor salt. Men att en ny Tarantino-film kan vara på gång låter ju inte helt otänkbart.

***

Argento kommenterar Deep Red remake [100525]
Många satte nog Rom & colan i halsen när nyheten om att zombiekungen George A Romero planerade att göra en remake av Dario Argentos mästerverk Deep Red (läs nedan). Romero berättade dock för Fangoria att han inte kommer att göra något utan Darios tillstånd. Men vid Los Angeles Weekend of Horror i helgen tog Dario själv bladet från munnen och sade att det inte blir något av planerna, uppger Shock Till You Drop. Uppgifterna om en Deep Red remake ”is not true”. Då får vi väl säga att diskussionen är avslutad. Åtminstone för den här gången.

***

Joel Kinnaman i The Darkest Hour [100524]
Enligt Bloody Disgusting kommer Snabba Cash-skådespelaren Joel Kinnaman att ha en roll i Chris Goraks kommande thriller The Darkest Hour. Filmen handlar om ett gäng amerikanska turister som befinner sig i Moskva samtidigt som staden drabbas av en utomjordisk invasion. Kinnaman kommer att spela tillsammans med Rachael Taylor, Olivia Thirlby och Emile Hirsch.

***

Romero kommenterar Deep Red remake [100521]
De senaste dagarnas snackis inom skräckvärlden är givetvis Romeros planer på att göra en nyinspelning i 3D av Dario Argentos gialloklassiker Deep Red. Fangoria har surrat med Romero med anledning av hans nya film Survival of the Dead och lagt upp ett videoklipp där Romero kommenterar Deep Red-uppgifterna. Dario själv skulle inte vara involverad i projektet och Romero säger att han inte kommer att göra något utan Darios välsignelse.

***

Kitamura regisserar Black Friday 3D [100519]
Enligt källor i Cannes kommer den japanska regissören Ryuhei Kitamura (The Midnight Meat Train) att filma Black Friday 3D med Lindsay Lohan i huvudrollen, uppger Bloody Disgusting. Filmen sägs följa ett par som blir brutalt mördade. Anhöriga spårar upp mördaren som visar sig vara en ökänd seriemördare vid namn Tyler Hillburg. Det ryktas att Kane ”Jason” Hodder ska spela Hillburg men ingenting är säkert.

***


Rasputin blir film [100519]

Den galne munken Rasputin ska bli film igen. Han har tidigare gestaltats av bland andra Christopher Lee och Alan Rickman men nu tecknas hans egen biografi i Rasputin: The Healer. Roselyne Bosch kommer att regissera utifrån eget manus, uppger Variety. Hon skrev också manuset till Ridley Scotts 1492. Alain Goldman (1492 och Casino) ska producera filmen som beräknas vara färdig till hösten 2011. Det finns en uppsjö böcker om Grigorij Rasputin. Utgiven på svenska rekommenderas Edvard Radzinskijs Rasputin – Rysslands Svarta Eminens om man vill få en inblick i den ryske munkens märkliga liv.

***

Romero gör remake av Deep Red i 3D [100518]
Det låter som ett försenat aprilskämt. Men tyvärr verkar det vara på fullt allvar. Enligt Variety ska zombiemaster George A Romero göra en nyinspelning av Dario Argentos giallomästerverk Deep Red i 3D. Variety hänvisar till okända källor som säger att förhandlingarna är långt gångna och att det rör sig om en italiensk-kanadensisk samproduktion där Darios bror Claudio Argento håller i trådarna och samtidigt har skrivit manuset för remaken. Filminspelningen ska dra i gång i Kanada i höst. Romero och Argentos samarbete går tillbaka till 70-talet med Romeros zombieklassiker Dawn of the Dead. 1990 gjorde de varsin film i Two Evil Eyes baserade på Edgar Allan Poes verk. Dario kommer dock inte att vara involverad i Romeros uppdatering. Han ska istället att ta sig an Dracula (läs nedan).

***

Ennio Morricone får Polarpriset [100517]
Den italienske kompositören Ennio Morricone och sångerskan Björk tilldelas årets Polarpris. Morricone är en av de riktigt stora giganterna inom filmmusiken och är kanske mest känd för att ha komponerat musik till Sergio Leones spagettiwesternfilmer och nu senast Tarantinos Inglourious Basterds. Men vi skräckkännare känner honom framför allt som kompositör till de italienska giallofilmerna som Dario Argentos The Bird with the Crystal Plumage och Umberto Lenzis Spasmo. Men givetvis också John Carpenters The Thing. 81-årige Morricone får priset för att hans ”kongeniala kompositioner och arrangemang förhöjer vår tillvaro och kan få även vardagen att kännas som dramatiska scener i cinemascopeformat”. Ett mycket välförtjänt pris. Vi hoppas att han fortsätter sin gärning och bjuder på fler mästerverk framöver.

***

Argento gör Dracula i 3D [100515]
Il maestro Dario Argento ska göra en Dracula-version i 3D. Samtidigt kommer den gamle Caligula-regissören Tinto Brass att göra en 3D-version av Caligula, uppger flera medier. Nyheten har annoserats under den pågående Cannes-festivalen. Argento kommer att gå tillbaka till rötterna och göra filmen utifrån Bram Stokers roman med inspelningstart i januari i Italien. Brass nya version av Caligula, som kommer att heta Who killed Caligula?, kommer att vara en mer lättsam och humoristisk film om det dekadenta Romarriket än tidigare. Det blir andra gången Argento tar itu med ett klassiskt filmmonster. Vi håller tummarna för att han inte gör en repris på spektaklet Phantom of the Opera.

***

Kurt Russell i Undying [100513]
Kurt ”Plissken” Russell är klar för den övernaturliga thrillern Undying skriven av Greg Whitta (Book of Eli), uppger Shock Till You Drop. Russell ska spela privatdetektiven Vergilius som rekryterats av den vackra och mystiska Delia. Men Vergilius finner sig plötsligt ha hamnat i någon slags surrealistisk underjordsmiljö, där gränserna för liv och död, rätt och fel är utsuddade. Vergilius Infernoresa ger också obehagliga svar som har att göra med hans dotters öde.

***


The Beatles i zombietappning [100508]

Abraham Lincoln: Vampire Hunter och Pride and Prejudice and Zombies är redan på gång. Nu har turen nu kommit till The Beatles att genomgå en chockerande skräckbehandling. Enligt Bloody Disgusting har författaren Alan Goldsher sålt filmrättigheterna till sin kommande zombieroman Paul is Undead: The British Zombie Invasion. I Goldshers bok är John Lennon en berömd zombiegitarrist i Liverpool som dödar och återupplivar Paul, Ringo och George. Tillsammans skapar dom hits och öderlägger världen medan dom jagas av Englands största zombiejägare: Mick Jagger. Dom slåss också mot ninjaledaren Yoko Ono och mumsar på hjärnorna från svimmande fans. Vad tusan säger man om ett sånt upplägg? Hur galet som helst. I väntan på filmen kan man alltid köpa boken som släpps den 22 juni av Pockets Books. Här hittar ni bokens Facebookgrupp.

***

Robert Englund i ny rysare [100506]
Medan nya Terror på Elm Street går upp på biograferna världen över med Jackie Earle Haley som Freddy Krueger så har den gamle Krueger, Robert Englund, skrivit på för ghostrysaren Inkubus, uppger Bloody Disgusting. Inkubus berättar historien om en liten styrka som arbetar sista skiftet på en polisstation som är på väg att rivas. Men natten tar en kuslig vändning när en onde ande, Inkubus, kliver in på stationen med ett avhugget huvud och börjar bekänna en rad brott varav en del går tillbaka till medeltiden.

***

Ytterligare två REC-filmer på väg [100503]
Uppföljaren till den spanska skräckrökaren REC nådde de spanska biograferna i fjol och tidigare talade regissörerna om att göra ytterligare en film i serien. Nu rapporterar Variety om att det blir hela två till. Både Paco Plaza och Jaume Balagueró är involverade men REC 3 Genesis kommer att regisseras av Plaza och få premiär hösten 2011 medan REC 4 Apocalypse kommer att regisseras av Balagueró med premiär någon gång under 2012.

***

Remake av Cravens Deadly Friend [100503]
Warner Bros är i gång med en 3D remake av Wes Cravens Deadly Friend från 1986, uppger Moviehole. Originalet handlar om tonårspojken Paul som är nyinflyttad i stan och som också är ett litet vetenskapsgeni. Han blir kär i en ung grannflicka som tragiskt avlider i sviterna efter faderns misshandel. Paul ger dock inte upp och tar henne till forskningslaboratoriet i ett försök att återuppväcka henne.

***

Död Snö 2 i 3 D [100427]
Den kreative Död Snö-regissören Tommy Wirkola arbetar hårt som en kärnkraftsreaktor med sin Hollywood-debut Hansel and Gretel: Witch Hunter. Men han har också hunnit med att göra den Blair Witch Project-inspirerade skräckhumorskrönan: Kurt Josef Wagle & the Legend of the Fjord Witch. Att han varit intresserad av att göra en uppföljare till sin megasuccé Död Snö (2009) har han berättat om tidigare för Rysarnytt. Nu avslöjar Beyond Hollywood att Wirkola planerar att göra Död Snö 2 i 3 D. Några mer uppgifter verkar inte finnas för tillfället men erkänn att det låter jäkligt skoj.

***

Raimi och Marshall teamar upp för Burst [100427]
Att skräckfilmstungviktarna Sam Raimi och Neil Marshall slår sina påsar ihop låter som en dröm för alla skräckälskare. Men det är inga tomma ord. Marshall och Raimi ska nämligen göra skräckfilmen Burst tillsammans i 3 D för Lionsgate. Marshall var redan klar för filmen i oktober ifjol och i en intervju med Digital Spy avslöjar Marshall att man börjat sätta sig in i projektet på allvar: ”Det handlar om människor som exploderar i 3D, vilket borde bli väldigt roligt! Jag kommer att göra det tillsammans med Sam Raimi. Projektet kallas Burst och förhoppningsvis drar produktionen igång under sommaren.” Enligt tidigare uppgifter så handlar Burst om en kvinna som befinner sig i en stuga tillsammans med en grupp främlingar då de på ett mystiskt sätt plötsligt börjar upplösas i bitar, en efter en. Alla blir paranoida och ingen vet vem man ska lita på. Vad som ligger bakom fenomenet är större och mer skrämmande än vad de kunnat föreställa sig.

***

Regissör till Stephen Kings Haven [100427]
Det blir Adam Kane (Heroes och The Mentalist) som kommer att ta sig an Stephen Kings Haven (The Colorado Kid), rapporterar The Hollywood Reporter. Arbetet med tv-serien har redan dragit i gång i Lunenburg, Nova Scotia, skådeplatsen för den fiktiva Maine-staden Haven där ett förbannat folk lever ett till synes normalt liv i exil. När förbannelserna återvänder sänds FBI-agent Audrey Parker (Emily Rose) dit för att hålla de övernaturliga krafterna i schack samtidigt som hon försöker lösa mysterierna i Haven. Andra namn på rollistan är Lucas Bryant, Eric Balfour, Richard Donat och John Dunsworth.

***

Ajvide inte glad över seriealbum [100424]
Författaren John Ajvide Lindqvist är inte glad över Dark Horse Comics och Hammer Films planer på att göra ett seriealbum baserat på hans roman Låt den Rätte Komma In (läs nedan). Seriealbumet ska lanseras i samband med premiären av den amerikanska versionen Let Me In i oktober. Ajvide Lindqvist är framför allt upprörd över att seriemakarna ska lägga till berättelser till ursprungshistorien. ”Ingen har frågat mig om detta och jag tycker att projektet stinker. Jag håller på att gräva i saken och hoppas verkligen att de inte har rätt att göra så här”, säger John Ajvide Lindqvist i ett mejl till Metro.

***

Ridley Scott om nya Alien [100424]
Ridley Scott har surrat med MTV om sin nya Alien-film. Filmen är en prequel som utspelar sig 2085, 30 år före Ripley & Co får nödsignalen på rymdskeppet Nostromo. Scott avslöjar att han kommer att återförenas med originalets Alien-designer H.R. Giger. Han hoppas att filmen kan få premiär i slutet av 2011 eller under 2012. Här kan ni läsa Bloody Disgustings referat av intervjun.

***

Skräcksläpp från Njuta och Studio S [100424]
Skräckvännerna på Njutafilms och Studio S Entertainment kommer att släppa ett gäng hederliga skräckfilmer under april och maj. Det rör sig om filmer av såväl äldre snitt som av senare märke. Njutafilms går ut hårt med Stuart Gordons Castle Freak, Grotesque, I Sell the Dead och sci-fi-rullen Dante 01 av Marc Caro (Delikatessen) medan Studio S kontrar med The Alphabet killer och kultrullen Odjuret med den finska fotomodellen Sirpa Lane. Och mot slutet av året kommer Brain de Palmas Blow Out samtidigt som Dario Argentos Inferno får ett efterlängtat svensksläpp. En ren kulturgärning.

***

Ingen Friday the 13th sequel [100422]
Det verkar som vi inte får se någon uppföljare till fjolårets Friday the 13 th . Platinum Dunes producent Brad Fuller svarar på en läsarfråga på Twitter att projektet har gått i graven och att det inte blir av, uppger Bloody Disgusting. Enligt Fuller så händer just nu ingenting i projektet. Uppföljaren, som redan är färdigskriven, skulle filmas i 3D och var planerad att få biopremiär den 13 augusti i år.

***

Bousman gör Ninety [100422]
Saw-regissören Darren Bousman och författaren Scott Milam teamar upp igen efter Mother’s day för att göra seriemördarfilmen Ninety. I filmen så hoppas en galen mördare att sätta nåt slags mordrekord genom att begå 90 mord. Filmen kommer att spelas in i 2D i New Mexico i sommar och sedan konverteras till 3D. (The Hollywood Reporter.

***

Mer nazizombies på gång [100422]
Nazizombies är en genre som man inte kan få nog av helt enkelt. Outpost 2 och The 4th Reich är ett par skapelser som vi har att vänta oss inom en förhoppningsvis inte allt för avlägsen framtid. Lägg till A Chance in Hell på listan. Filmen regisseras av Tony Wash och beskrivs som en blandning av Inglourious Basterds och Day of the Dead. A Chance in Hell, som produceras av Scotchworthy Productions, kretsar kring en grupp amerikanska soldater som råkar upptäcka en hemlig nazianläggning under vintern 1944 och sedan tvingas kämpa för sina liv mot en hord av blodtörstiga varelser.

***

Ingen Hellraiser för DiBlasi [100422]
Regissören Anthony DiBlasi bekräftar för ShockTillYouDrop att han inte kommer att vara involverad i Dimension Films planerade remake av Hellraiser. Han säger sig inte veta vad ryktet kommer ifrån. DiBlasi, som gjorde Clive Barkers Dread (2009), är istället igång med en annan Barker-historia: Pig Blood Blues. För tillfället verkar den nya Hellrasier-filmen befinna sig i något slags limbo. Stay tuned, boppers!

***

Låt Den Rätte Komma In som serie [100417]
Dark Horse Comics och Exklusive Media Groups Hammer Films meddelar att de i ett samarbetsprojekt kommer att skapa en serie grafiska romaner och serietidningar. Först ut är Hammer Films remake av Alfredsons film Låt den Rätte Komma In som numera går under namnet Let Me In. Dark Horse Comics och författaren Marc Andreyko (Manhunter, Predator) arbetar med Hammer för att skapa ett skrämmande och spännande seriealbum utifrån filmens mytologi och karaktärer samtidigt som man kommer att bjuda på lite färska teman. Seriealbumet kommer att släppas i samband biopremiären av Let Me In i oktober 2010.

***

Hollywoodstjärnor i von Triers nya [100417]
Lars von Trier intar Trollhättan i sommar för inspelningen av sin nya film Melancholia – en science fiction-historia som tidigare uppgetts handla om hur en främmande planet håller på att krocka med jorden. von Trier har fått ihop en gedigen skådespelarlista, uppger TT Spektra. Stjärnor som kommer gästa Trollhättan är i nuläget Kirsten Dunst, Kiefer Sutherland, Charlotte Rampling, Udo Kier och Stellan och Alexander Skarsgård. Inspelningen kommer att pågå från juli till september och filmen väntas få premiär i Cannes nästa år.

***

Reggie Bannister i Primitive [100417]
Allas vår Phantasm-hjälte Reggie Bannister har fejsat de mest udda existenser i horrorvärlden. I den nya filmen Primitive kommer han i rollen som den oortodoxe Dr Stein att gå i clinch med ett storfotsmonster i form av fx-konstnären Martin Blaine.
”Precis som de flesta fans av skräckgenren är Reggies arbetarklasshjälte från Phantasm något som bränt fast i min hjärna. Dr Stein å andra sidan är omväxlande egendomlig, säger regissören Benjamin Cooper i en kommentar (IMDB).

***


F.E.A.R. 3 [100417]

Warner Bros. Interactive Entertainment håller på att utveckla Fear 3, uppger flera medier. I stället för Monolith är det nu Day 1 Studios som arbetar med spelet. Vi har oss att vänta stora doser action och skräck. Mums. Skräckmästaren John Carpenter är involverad i spelets filmsekvenser och det bådar ju gott. Släpp planeras till hösten 2010 för PS3, Xbox 360 och PC. Här recenserades F.E.A.R 2 i fjol.

***


Jekyll och Pay the Ghost för Dennis Iliadis [100411]

Last House on the Left-regissören Dennis Iliadis kommer att ta över rodret för Universal Pictures Jekyll, uppger Bloody Disgusting. I filmen kommer Keanu Reeves att spela Dr Jekyll som kämpar med sitt onda alias Mr Hyde. Justin Haythe (Revolutionary Road) har skrivit manuset till filmen som bygger på Robert Louis Stevensons klassiska novell The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde. Projektet verkar vara förlagt till 2011. Samtidigt skriver Variety att Iliadis har skrivit på för att filma den övernaturliga thrillern Pay the Ghost för Sidney Kimmel Entertainment. Inspelningarna av Ghost kommer att dra igång nu i sommar. I filmen försvinner en pojke på ett mystiskt sätt under Halloween. Ett år senare börjar föräldrarna känna av hans närvaro på ett otäckt sätt. De får en rad skrämmande ledtrådar som för dem till New York för att söka efter pojken. Där kommer de i kontakt med uråldriga hemligheter och konfronterar en ond och hämndlysten ande. Hur det går med filmatiseringen av undervattenspelet BioShock, där Iliadis också fått regiansvaret, återstår att se. Projektet hade en del finansieringsproblem att lösa senast vi hörde nåt från det. Men vi håller tummarna att vi får följa med ned i havsdjupet och skåda den förlorade staden på bioduken så småningom.

***

28 Veckor-regissör i nytt skräckprojekt [100411]
Spanjoren Juan Carlos Fresnadillo (28 veckor senare) har tecknat kontrakt om att filma den engelska skräckthrillern Intruders med Clive Owen för Antena 3 och Universal Pictures, skriver Variety. Baserat på ett manus av Jaime Marques och Nico Casariego berättas historien om en 11-årig flicka som tvingas konfrontera barndomens demoner. Filminspelningarna drar i gång i London och Madrid i juni.

***

Harrison Ford i Cowboys and Aliens [100408]
Harrison Ford kommer att vara med i Dreamworks/Universals filmatisering av Scott Mitchell Rosenbergs serieroman Cowboys and Aliens, rapporterar Arrow in the Head. Han kommer att spela mot bland andra Daniel Craig och Olivia Wilde. Storyn utspelar sig i Arizona i mitten av 1800-talet som får ovälkommet besök av utomjordingar som tänker att göra slut på vilda västern och förslava mänskligheten. Men cowboys och indianer kuvar man inte så lätt. Med lite puffror och pilbågar gör de gemensam sak för att krossa den utomjordiska ockupationsmakten. Filmen kommer att regisseras av Jon Favreau (Iron Man). Steven Spielberg och Ron Howard kommer att vara med och producera. Filmen beräknas få premiär sommaren 2011.

***


Remake av Toxic Avenger bekräftad [100408]

Arrow in the Head pratade nyligen med Troma-legenden Lloyd Kaufman om remakeplaner för Tromas filmer. Nu bekräftas uppgifterna på sajten Deadline att The Toxic Avenger kommer att få en uppdatering. Bakom remakeplanerna står producenter Akiva Goldsman (I Am Legend), Richard Saperstein och Charlie Corwin.

***

Mer varulvar på väg [100405]
Det verkar som det kan komma en liten varulvsboom i kölvattnet av The Wolfman som fick
fyra håriga masker av Rysarnytt. Tidigare har vi skrivit att man är igång med en ny The Howling och att Dino De Laurentiis har köpt rättigheterna till Karen Russell’s antologi St. Lucy’s Home for Girls Raised by Wolves. Nu meddelar Lionsgate Home Entertainment att de kommer att släppa Wolf Moon (tidigare Dark Moon Rising) på dvd i juni, uppger Arrow in the Head. I Wolf Moon krockar kärleken med ödet då en småstadsflicka blir kär i en mystisk luffarkille. Han tar dock med sig den förbannelse som vilar över hans familj till staden och all hell is breaking loose. I filmen ser vi bland annat Lin Shaye alias Granny Boone och Sid Haig alias Captain Spaulding.

***

Joe Dantes The Hole 3D släpps under sensommaren [100405]
Det verkar som Joe Dantes The Hole 3D med Chris Massoglia (Cirque de Freak) i huvudrollen har
hittat en distributionskanal till slut. Det uppger åtminstone Arrow in the Head som snappat upp en intervju med Dante i Fangoria. ”Vi är inriktade på ett releasedatum i slutet av sommaren eller tidigt på hösten och för diskussioner med flera distributörer”, säger Dante till Fangoria.
Filmen fick ett gott mottagande på Sitges och Venedigs filmfestivaler (bland annat pris för bästa 3D-effekter i Venedig) men har av någon underlig anledning inte rönt något större intresse från
distributörerna. Tills nu då. Filmen handlar om ett par bröder som råkar snubbla över ett mystiskt hål i källaren som leder dem till de mörkaste korridorerna av deras djupaste rädslor och mardrömmar.

***

Jack the Ripper som spel [100405]
Grattis alla spel- och seriemördarfans. Eletronic Arts och Visceral Games kommer att släppa den ökände 1800-talsseriemördaren Jack the Ripper som spel. Spelet släpps bara i nedladdningsbar form på PSN och Xbox Live Arcade, uppger Dread Central. Förmodligen rör det sig om ett mindre spel som släpps senare i år. Som tidigare nämnts är Visceral samtidigt igång med uppföljaren till sci-fi-horrorkrutpaketet Dead Space som beräknas släppas i början av 2011. Men när det gäller Ripper så är frågan om man spelar Ripper själv eller får i uppgift att spåra upp honom. Enligt Dread verkar det iaf som om den gamla seriemördaren utrustats med lite nya motiv där hans uppgift har blivit att frälsa offren från något ännu värre. Låter skumt värre.

***

The Haunting in Georgia [100405]
Bloody rapporterar om att inspelningarna av uppföljaren till The Haunting in Connecticut drar
igång i sommar. Men House of the Devilregissören Ti West kommer inte att dra i spöktåtarna som tidigare rapporterats om. Han jobbar med en annan film som heter The Innkeepers och som utspelas i samma trakter som House of the Devils. The Haunting in Georgia kommer också att vara en based on true story-film och verkar gå lite i samma spår som Connecticut
om jag förstått saken rätt. Stay tuned, lollipops!

***

Troma remaker planeras [100401]
Arrow in the Head har surrat med Troma-legenden Lloyd Kaufman som avslöjade lite planer på remaker av några av Tromas kändare alster: ”Just nu finns det en del människor som vill göra om Poultrygeist, så jag är i en sorts förhandling med dem just nu. Det har varit en sorts nymornat intresse för filmerna eftersom Toxic Avenger och Mors Dag är på väg att göras om. Nu kommer många av dessa storproducenter till oss. Och även The Class of Nuke ‘Em High, och naturligtvis, Poultrygeist … ”

***

Ny Godzilla-film [100331]
Legendary Pictures har meddelat att man kommer att göra en ny Godzilla-film baserad på Toho Company’s berömda Godzilla-karaktär. Filmen planeras får release under 2012 och bolaget kommer inom kort att presentera en regissör, uppger Horror Movies.
”Godzilla är en av världens mest kraftfulla, populärkulturella ikoner och vi på Legendary är mycket nöjda med att kunna skapa ett modernt epos som grundar sig på denna sedan länge älskade Toho franchise. Våra planer är att producera en Godzilla som fansen vill se, säger Thomas Tull, ordförande för Legendary Pictures.

***

Will Smith gör två Independence Day uppföljare [100331]
Enligt sajten IESB kommer Will Smith att göra två uppföljare till sci-fi-mastodontaren Independence Day. 14 år har gått sedan den första filmen och uppföljarna kommer att utspelas ute i rymden på utomjordningarnas planet. Sajten har en anonym källa för uppgifterna men planen ska tydligen vara att börja filma i början av 2011. Regissören Roland Emmerich håller just nu på med Shakespeare-thrillern Anonymous, som handlar om vem som verkligen skrev Shakespeares dramer.

***


2001 Maniacs: Field of Screams i juli [100331]

Den 20 juli släpps uppföljaren till 2001 Maniacs på dvd/blu-ray på den amerikanska marknaden, uppger Bloody Disgusting. Bill Mosely har övertagit Robert Englunds roll som kannibalsheriff för Pleasant Valley och har ett gäng sköna ungmör vid sin sida. Men för alla granny lovers därute så återkommer tryggt nog Lin Shaye som den leende och gästvänlige Granny Boone. Busvissling, tack! Fram med banjon och fiolen och sätt på grillen!

***

Nightwatch-regissör tar sig an Frankenstein och häxor [1003331]
Nightwatch-regissören Timur Bekmambetov är på gång med att göra film av Peter Ackroyds bok Casebook av Victor Frankenstein, uppger flera källor. I Ackroyds version möter Victor Frankenstein poeten Shelley. Men för ett par veckor sedan kom uppgifter om att Bekmambetov skulle både regissera och producera filmen The Last Witch Hunter.

***

Paranormal 2 har fått regissör [100328]
Enligt Bloody Disgusting har regissörsfrågan när det gäller uppföljaren till Paranormal Activity fått sin lösning. Saw-regissören Kevin Greutert och manusförfattaren och producenten Akiva Goldsman försvann tidigare ur bilden och det droppades namn som Brian De Palma, Brad Anderson (Maskinisten) och Greg McLean (Wolf Creek). Men nu är det klart att det blir Kip Williams (The Door in the Floor) som kommer att regissera filmen.
”Vi är glada över att ha Kip med oss. Han är killen som vi vill ha vid rodret, för han vet precis vad vi vill leverera till fansen”, säger producenten och första filmens regissör Oren Peli i en kommentar.
Den tidigare planen var att Paranormal Activity 2 skulle få amerikansk biopremiär helgen för Halloween i oktober detta år. Om det datumet gäller fortfarande är oklart.

***

Scream 4 drar igång i vår [100323]
Dimension Films har gett grönt ljus för inspelningarna av Scream 4 i vår med planerat releasedatum den 12 april 2011, uppger Bloody Disgusting. Wes Craven kommer att sitta vid rodret och Neve Campbell, David Arquette och Courteney Cox är åter med på skutan tillsammans med en grupp unga skådespelare. ”Scream ”har blivit en så integrerad del av Dimension historia och jag ser fram emot att fortsätta med konceptet”, säger Bob Weinstein, vice ordförande i The Weinstein Co, i en kommentar. Craven är annars klar med sin nya film My Soul to Take (tidigare 25/8) som handlar om seriemördare som återvänder till den pittoreska staden Riverton för att mörda de sju barn som föddes samma natt han påstås ha dött.

***


Jeepers Creepers 3 kommer [100320]

Det har varit tyst ett tag om Victor Salvas planer på uppföljaren av sin monsterskapelse Jeepers Creepers. Bloody Disgusting har dock snackat med skådespelaren Ray Wise som säger att dom är i pre-produktionsstadiet och att han hoppas att dom kommer igång på allvar inom två-tre månader. Han påpekar samtidigt att den tredje filmen kommer att ta vid där den andra slutade.

***

Mirrors 2 på dvd i oktober [100320]
Dread Central har snackat med Mirrors 2-regissören Victor Garcia som berättade att filmen kommer att släppas DVD i USA den 19 oktober i år. Uppföljaren till Alex Ajas film byter nu fokus till en butik i New Orleans som drivs av Max (Nick Stahl). William Katt och Emmanuelle Vaugier är också med i filmen.

***

Ny film från Zodiac-författaren [100311]
Efter Disneys helomvändning har Tower Hill Entertainment nu köpt rättigheterna till manusförfattaren James Vanderbilts (Zodiac) senaste thriller Murder Mystery, uppger Bloody Disgusting. Kevin Macdonald kommer att regissera filmen som handlar om ett amerikanskt par som under sin smekmånad i Europa blir vittnen till ett mord och blir indragen i ett garn av internationella intriger. Filmen beskrivs av bolaget som en underhållande spänningsfilm med romantiska inslag.

***

Nightwatch-regissör tar sig an häxor [100316]
Nightwatch-regissören Timur Bekmambetov kommer att både regissera och producera filmen The Last Witch Hunter, enligt uppgifter från Deadline New York. The Last Witch Hunter är en film om de sista kvarvarande häxjägarna, ett släkte som håller befolkningen av häxor och trollkarlar i schack. Men de senare är på väg att föröka sig i stor skala och uppgiften blir att sätta stopp för utvecklingen.

***


Fright Night remake [100308]

En remake av vampyrskräckkomedin Fright Night (1985) har varit ett högprioriterat projekt hos Dream Works under en period. Enligt L A Times verkar det som man nu har hittat regissören för jobbet: Craig Gillespie, som 2007 gjorde den romantiska komedin Lars and the Real Girl. Marti Noxon (Mad Men, Buffy the Vampire Slayer) kommer att skriva ihop det nya manuset. Originalet handlar om en tonårskille som börjar misstänka att hans nya granne är en vampyr och tar hjälp av programledaren för hans favoritprogram Fright Night att sätta dit honom. Det går dock inte helt som på räls.

***

Scott satsar på 3D för prequel Alien [100306]
Art director Roger Christian avslöjar i en intervju med Shadow Locked att Ridley Scott kommer att göra den nya Alien-filmen i 3D. ”He has a very clear understanding of where this should go. They kind of stopped dead one of the greatest horror franchises there’s ever been, and it had legs to go on. So I’m hoping he’ll revive another three. The world certainly wants it, and the fans want it – everybody”. Vi håller tummarna att det blir one hell of a ride.

***


Nyinspelningen av Pat Sematary[100306]

Tidsavstånden mellan remakerna och originalen krymper som en H&M T-shirt i torktumlaren. Nu är det Stephen King-klassikern Pat Sematary från 1989 som ska nyinspelas. Det är Matthew Greenberg, mannen som överförde Kings manus till Mikael Håfströms 1408, som kommer att fatta pennan. Inga namn vad gäller regissör eller skådespelare har droppats.

***

De Niro i The Dark Fields [100304]
Robert De Niro har skrivit på för Relativity Medias suspensethriller The Dark Fields, uppger Variety. Filmen baseras på en roman av Alan Glynn och handlar om en utbränd författare, spelad av Bradley Cooper, som kommer över ett läkemedel som skänker honom intelligens och framgång. De Niro spelar en finansmogul som börjar förfölja författaren. Filmen regisseras av Neil Burger (The Illusionist) och inspelningarna drar igång i Philadelphia i maj.

***

Lincoln som vampyrjägare [100304]
Seth Grahame-Smiths roman Pride and Prejudice and Zombies håller ju som bekant redan på att bli film. Nu kommer även hans andra roman Abraham Lincoln: Vampire Hunter att överföras till vita duken. Enligt Variety kommer Tim Burton och Timur Bekmambetov att jobba tillsammans för att förvandla romanen till någon form av actionhistoria.

***

Shelter UK release [100302]
Storm-regisörrerna Måns Mårlinds och Björn Steins Hollywood-debut Shelter med Julianne Moore och Jonathan Rhys Meyers i huvudrollerna har det varit tyst om ett tag. Men enligt Bloody Disgusting kommer den i april att gå upp på den brittiska biografrepertoaren. I filmen följer vi en kvinnlig psykiater som specialiserat sig på att avslöja multipel personlighetsstörning. När hon upptäcker att hennes senast patients olika personligheter alla är mordoffer, kämpar hon för att hitta logisk förklaring till mannens vanföreställningar.

***

Hopkins i Håfströms nya rysare [100227]
The Wolfman-aktuelle Sir Anthony Hopkins fortsätter att sätta skräck i publiken. Hopkins kommer att spela huvudrollen i New Lines kommande övernaturliga thrillern The Rite som kommer att regisseras av Mikael Håfström, uppger Horror Movies. Filmen baseras på en en bok av Matt Baglio och bygger på verkliga händelser. Berättelsen handlar om en desillusionerad amerikansk seminarieelev vid exorcistskola i Vatikanen som där finner sin tro genom möten med demoniska krafter. Hopkins kommer att spela en präst och exorcistexpert med förkärlek för lite oortodoxa metoder. Några mer uppgifter verkar inte finnas för tillfället.

***

Tom Atkins ansluter sig till Drive Angry 3D [100227]
Tom Atkins har just skrivit på för Patrick Lussiers sektrysare Drive Angry, uppger Dread Central. Han kommer att filma tillsammans med bland andra Nicolas Cage, Charlotte Ross och David Morse. Filmen spelas in i 3D utifrån ett manus av Todd Farmer. Cage spelar en man som tar upp en kampen mot en fanatisk sekt som mördat hans dotter och som nu planerar att offra hans barnbarn vid nästa fullmåne.

***

Flera tänkbara regissörer till Paranormal 2 [100227]
Arbetet med uppföljaren till megasuccén Paranormal Activity går vidare. Fortfarande står regissörsstolen tom. Saw-regissören Kevin Greutert och manusförfattaren och producenten Akiva Goldsman (I Am legend, A Beautiful Mind) är två namn som varit påtänkta för jobbet men som inte längre finns med i bilden. Men enligt LA Times finns det fortfarande en rad intressanta namn som man jobbar med, som Brian De Palma, Brad Anderson (Maskinisten) och Greg McLean (Wolf Creek). Stay tuned, boppers!

***


Ny film från Död Snö-regissören [100227]

I väntan på Hollywood-produktionen Hansel and Gretel: Witch Hunters ska komma igång har Död Snö-regissören Tommy Wirkola smugit sig ut i de norska fjordlandskapen och gjort som ser ut att vara en lite Blair Witch Project-inspirerad skräckhumorskröna: Kurt Josef Wagle & the Legend of the Fjord Witch.

***

Möt våren med Jigsaw [100223]
Ifjol lanserade nöjesparken Thorpe Park i Surrey i England attraktionen Saw – The Ride. I mars skruvas skräcktemperaturen upp ytterligare några grader med Saw – Alive som uppges vara världens mest extrema skräcklabyrint. ”Den som besöker den blodisande nya attraktionen kommer att uppleva att de själva befinner sig i en pågående skräckfilm när scener från Saw återuppspelas med alla tänkbara realistiska detaljer”, skriver filmbolaget Scanbox i ett pressutskick. Besökarna kommer att passera genom sex rum där de mest ohyggliga och kultförklarade tortyrscenerna från de sex Saw-filmerna utspelar sig, heter det vidare. Där tvingas man bevittna hur ett av Jigsaws offer möter sitt öde innan de går vidare genom en elektrifierad korridor, där man kan råka ut för en riktigt elkyss om man inte håller reda på stegen. Som pudret på semlan kommer ”besökaren att tvingas ta sig igenom vidriga lukter, bloddrypande syner och skarpa disharmoniska skräckfilmsljud för att kunna ta sig (levande) ut ur labyrinten”. Det är låter som mord och inga visor. En retreathelg för hela familjen med plats för eftertanke och reflektion. Onsdagen 24 februari släpps dessutom Saw VI på dvd och lagom till Halloween kommer Saw VII 3D upp på Sveriges biografer. Saw-fansen har en del att se fram emot alltså.

***

Patrick remake [100222]
Richard Franklins sjukhusthriller Patrick (1978) har tydligen samlat på sig rejäla kultpoäng i Australien. Nu uppger Fangoria att australiensaren Mark Hartley (Not Quite Hollywood: The Wild, Untold Story Of Ozploitation!) fått uppgiften att göra en nyinspelning av filmen. Manusarbetet har redan dragit igång och Hartley berättar att man kommer att ge filmen en läskigare och mer gotisk form i samma anda som Barnhemmet. I originalet ligger Patrick intagen på ett privatsjukhus i ett slags komatillstånd där han börjar använda sina telekinesiska krafter mot sin sköterskas omgivning.

***

Nytt manus till Vlad [100218]
Scott Kusar har fått i uppdrag att bearbeta Charlie Hunnams Dracula-manus, uppger The Hollywood Reporter. Filmen kommer att vara en actionspäckad historia och fokusera på förlagan, pålspetsaren Vlad Tepes, som ung furste. Så någon klassisk Dracula-film rör det sig inte om. Musikvideoregissören och fotografen Anthony Mandler ska regissera filmen. Kusar är manusförfattaren bakom The Machinist och remakerna av Texas Chainsaw Massacre och The Crazies. Brad Pitt kommer att vara medproducent.

***

Flykten från New York remake [100214]
New Line Cinema verkar ha växlat ur friläget och tryckt gasen i botten när det gäller remaken av John Carpenters kultklassiker Flykten från New York. ShockTillYouDrop har snappat upp att bolaget har ett manus av Allan Loeb (Wall Street 2) som tydligen avviker en smula från originalet. Bland annat är det en kvinnlig senator i stället för en manlig president som är föremålet för Snake Pliskens räddningsaktion. New Line har också skrivit under ett avtal med Carpenter som bland annat föreskriver att Plissken” måste kallas Snake, att han måste bära svart ögonlapp och att han måste vara en ”bad-ass. ”

***

The Thing prequel casting [100208]
Mary Elizabeth Winstead och Joel Edgerton är först ut på rollistan i uppföljaren av John Carpenters The Thing, meddelar The Hollywood Reporter’s Heat Vision Blog. Winstead (Black Xmas, Final Destination 3 och Death Proof) ansluter sig till en norsk forskargrupp i Antarktis efter att de upptäckt ett rymdskepp i isen. Med skeppet följer en livsfarlig organism som inleder en rad dödliga attacker. Hon blir tvungen att slå sig i slang med legosoldaten och helikopterpiloten (Edgerton) för att sätta stopp på härjningarna. Filmen regisseras av Matthijs van Heijningen med manus av Ronald D. Moore och Eric Heisserer. Strike Entertainments Marc Abraham och Eric Newman producerar.

***

After Life i vår [100204]
Anchor Bay har köpt rättigheterna för distribution av After Life i USA och Storbritannien med planerad biopremiär under våren, rapporterar Variety. Filmen är regisserad av Agnieszka Wojtowicz-Vosloo har Liam Neeson, Christina Ricci och Justin Long på rollistan. Filmen kretsar kring en ung kvinna som är fångad mellan liv och död samt en begravningsentreprenör med gåvor utöver det vanliga.

***

Saw/Paranormal-regissör kommenterar tvist [100127]
Det har utbrutit en livlig diskussion bland Saw- och Paranormal Activity-fansen sedan det avslöjades att Twisted Pictures vill få Kevin Greutert tillbaka till regissörsstolen för Saw 7 3D, uppger ShockTillYouDrop. Paramount hade nyligen lagt vantarna på Greutert för Paranormal Activity 2. Shock tror att Twisteds manöver handlar om ett maktspel och någon officiell kommentar har inte kommit. Greutert har dock kommenterat saken själv på sin webbsida: ”I’m in the middle of something really terrible right now, as anyone who has come to this site probably knows. While I fight for justice in this, the important thing is to avoid giving in to hatred and anger, because these emotions are life killers. Hopefully we will all arrive at an amicable solution. Thank you to everyone who is working with me on this.”

***


Hideo Nakata filmar i Japan [100120]

Ringu-regissören Hideo Nakata reser till Japan för att spela in skräckthrillern The Incite Mill, uppger Variety. Det rör sig om en Big Brother-historia där 10 personer anställs för ett ”jobb” som ska ge dom 1 200 dollar i timmen. Tror dom ja. Istället blir dom inlåsta i en underjordisk anläggning där dom tvingas medverka i en dödslek under sju dagar. Är det nån som ska ro hem ett dödsbringande seven days-koncept så är det Nakata. Filminspelningarna drar igång i mars med premiär någon gång under hösten.

***

Bruce Campbell vs Frankenstein [100120]
Någon Bubba Nosferatu blev det inte för Bruce Campbells del. Men att se honom gå i clinch med Frankensteins monster i uppföljaren till My Name is Bruce kanske kan va lite plåster på såren för alla Bruce Campbell-fans. Han har postat ett färskt meddelande till sina fans på AintItCoolNews där han berättar om planerna.

***

Gene Simmons och David Lee Roth ylar i The Wolfman [100119]
Kiss-basisten Gene Simmons och Van Halen-sångaren David Lee Roth har bidragit med lite skönsång i nya The Wolfman som går upp på de svenska biograferna i februari. Enligt Bloody Disgusting var dom några i raden av sångare som kom in och bidrog med lite djuriska vrål för att få fram den rätta The Wolfman-ylningen. Läs mer om sångarnas insats här.

***

The 4th Reich 3D – Ny nazihorror [100117]
Dags att preparera sig för lite ny nazihorror. The 4th Reich utforskar konsekvenserna av Tredje rikets medicinska experiment, uppger Bloody Disgusting. Filmen tar avspark efter de allierades invasion i Normandie 1944, den berömda D-dagen, och följer styrkornas långa och hårda väg mot Berlin. I den tyska riksdagens arkiv ligger hemliga dokument som avslöjar Hitlers planer på att skapa ett evigt helvete, Det fjärde riket. Dödsängeln Dr Mengele anklagas för att skapa en ny superarmé av oövervinnliga soldater. En liten brigad av soldater från 3: e infanteridivisionen, under ledning av kapten Bathurst, inleder en framryckning för att befria Europa från ondskan. Striderna blir allt märkligare då de når fram till en övergiven forskningsanläggning där den verkliga horrorn börjar. Filmen är under inspelning och regisseras av Shaun Robert Smith som med filmen gör sin långfilmsdebut. Kapten Bathurst spelas av Sean Pertwee (Dog Soldiers) och Tom Savini har rollen som Standartenführer. Även Doug ”Hellraiser” Bradley är nu med och han spelar SS-Hauptsturmführer Gast. Bilder från inspelningen av filmen kan ni kika på här.

***

INSANE – Ny svensk skräck [100117]
Den svenska independentskräckisen INSANE håller på att leta sig ut på marknaden. När den får svensk distribution verkar fortfarande lite oklart. Filmen är producerad av Henrik Koelman och regisserad av Anders Jacobsson (Det Okända och Evil Ed) och Tomas Sandquist. Den beskrivs som ”en skräckthriller som hämtar sin inspiration från, och är en hyllning till åttiotalets klassiska skräckfilmer gjorda av filmskapare som John Carpenter och Dario Argento”. INSANE följer historien om en tjej på jakt efter sin försvunna syster. Sökandet får henne att checka in på ett udda hotell där en del otäcka saker börjar inträffa. Filmen verkar innehålla en hel del godsaker som skum hotellägare (Lars Bethke), man i gasmask och en gnutta romantik. Filmens hemsida hittar ni här.

***

Gotländsk skräck på gång [100112]
Här har Ingmar Bergman brottats med sina berömda dämoner. Nu dyker de riktiga demonerna upp i den gotländska skräck- och äventyrsfilmen De Fördömda – Den Mörka Hemligheten som börjar spelas in i början av det nya året. Bakom ligger ett gäng gotländska skräckentusiaster med novellförfattaren Anders Ekdahl i spetsen som med filmen gör sin debut. Enligt synopsis utspelas historien ”i en mörk stad som ständigt är mörk. Ett par ungdomar besöker det hemsökta huset mitt ute i mörka skogen och upptäcker en mörk hemlighet som ligger djupt begraven i huset. Hemligheten blir som en gåta som dom måste lösa och det blir en kamp mot klockan”. Filmen görs i samarbete med filmgymnasiet på Gotland och beräknas få premiär hösten 2010. Låter som en bra start på det nya året. En hemsida för filmen är uppe och rullar här.

***

Christoper Lee i hårdrocksalbum [100109]
Under titeln Charlemagne: By the Sword and the Cross har Sir Christopher Lee vid 87 års ålder att spelat in ett hårdrocksalbum. Belive it or not. Det rör sig om något slags symfonisk metal som han spelat in tillsammans med det italienska powermetalbandet Rhapsody of Fire. Plattan släpps i mars. Här kan ni lyssna på ett smakprov från plattan. God Save the Queen.

***

Zombieland-författarna gör X-Men-spinoff [100107]
20th Century Fox är på gång med sin X-Men-spinoff Deadpool och har fått Zombieland-författarna Rhett Reese och Paul Wernick att fatta pennan för filmen, rapporterar Variety.
Ryan Reynolds kommer att reprisera sin roll från fjolårets X-Men Origins: Wolverine. Deadpool kommer tydligen ha att lite av samma ton som Zombieland.

***

The Thing prequel sparkar igång [100104]
Nu börjar det röra på sig under snötäcket. Universal Pictures har efter alla år fått tummen ur och kommer att sparka iväg inspelningsteamet till kallare breddgrader för att göra en prequel till John Carpenters klassiska alaskaisoleringsrysare The Thing. Enligt Bloody Disgusting kommer man skjuta från mars fram till juni i Toronto. Om den tidiga planen ligger fast så kommer Matthijs van Heijningen Jr att regissera utifrån ett manus av Ronald D. Moore och Eric Heisserer (Terror på Elm Street). Filmen kommer att skildra händelserna utifrån det norska lägrets perspektiv. Det høres bra.

***

Mothman Prophecies-regissör gör Barnhemmet [100104]
Sedan Larry Fessenden hoppat av projektet har nu New Line Cinema gett Mothman Prophecies-regissören Mark Pellington uppdraget att regissera remaken av den spanska spökrysaren Barnhemmet, enligt Bloody Disgusting. Man kommer dock fortfarande att filma utifrån Fessendens manus, som han skrivit ihop med originalets producent Guillermo del Toro.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: