Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Tom Savini och Harry Manfredini teamar upp för slasherspelet Summer Camp

Publicerad av Rysarnytt 1 nov 2014

Special- och makeuptrollkarlen Tom Savini och kompositören Harry Manfredini ger sig in i skräckspelsvärlden. De ska nämligen ge teamet bakom det kommande slasherhyllningspelet Slasher Vol. 1: Summer Camp en hjälpande hand.

summer camp game tom savini harry manfredini

Slasher Vol. 1: Summer Camp är den första delen i spelserien som är ett överlevnadsspel i tredje personsläge som utspelas på ett sommarläger i stil med Fredagen den 13:e och The Burning. Bakom spelet står Gun Media och nu har man lyckats få med sig Tom Savini och Harry Manfredini, som bekant gjorde ett fantastisk jobb på Fredagen den 13:e. Gun Medias boss Wes Keltner beskriver spelprojektet som ett kärleksbrev till de klassiska slasherfilmerna från 80-talet. Spelet ska ge känslan av att vara hjälplös där man springer för livet för att undkomma en ostoppbar mördare, säger Keltner till Shock Till You Drop. Tom Savini är entusiastisk över projektet och påpekar mycket riktigt att spelet är helt nytt för skräckgenren:

Jag har alltid undrat varför ett spel som detta inte existerade. Visst, det finns en rad stora skräcktitlar men ingen som verkligen tar ett grepp slasher-genren. När Wes kontaktade mig kunde jag säga direkt att han var något på spåren. Han tacklar det här projektet från en helt annan vinkel”.

Och förutom Savini så kommer alltså kompositören Harry Manfredini skriva spelmusiken. Att han är eld och lågor över projektet är väl nästan en underdrift:

”Så fort Wes började avslöja detaljerna i Summer Camp så kunde jag inte vänta med att engagera mig. De har gjort sin hemläxa och de är mycket passionerade när det gäller ljudlandskapet i Summer Camp. Efter vårt första möte höll jag redan på att brainstorma huvudtemat i huvudet. Det här kommer att bli så himla kul”.

Spelet kommer att släppas för PC, PS4 och Xbox One. Något planerat släppdatumet finns inte men på spelets hemsida kommer ni framöver att hitta mer info om Summer Camp.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: