Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

The Warriors sista resa – en nostalgisk återförening på Coney Island

Publicerad av Rysarnytt 26 sep 2015

Alla som rest runt här på sajten ett tag vet att det bara finns en film som kan dra upp en när man ramlat i kvicksanden: The Warriors. Det gamla gänget har nu återförenats på Coney Island för en sista tunnelbaneresa. Can you dig it?

the warriors 1979 walter hill

Merparten av medlemmarna från Walter Hills klassiska gängfilm The Warriors (1979) återförenades för ett par veckor sedan på Coney Island för att göra en sista resa med tunnelbanan tillsammans med en massa hängivna fans (kanske inte killen till höger). Många i klassiska Warriors-västar så klart. Rolling Stone har publicerat ett nostalgiskt och känsloladdat reportage med de forna gängmedlemmarna från filmen. Michael Beck, som spelade Swan i filmen, konstaterade dock att tunnelbanan ser något annorlunda ut idag jämfört med vad den gjorde 1978. Och det går inte lika lätt att ta trapporna längre.

Kolla också in klippet nedan där den kvinnliga reportern intervjuar en kille i slips och kostym som gör en omvänd Clark Kent.

Reportern: What gang are you in? Is it the corporate gang?
Kostymkillen: Well… no… I just came and went to church first, and I’m gonna dress up later!

Sen kommer han rullande på rullskridskor utklädd till en karaktär från The Punks, gänget som fajtas med The Warriors på tunnelbanetoaletterna. Helt underbart! 1.00 in i klippet.

Tyvärr verkar det klippet inte funka längre men kika in det här istället. Gängledaren Cleon går in 37 år senare och yttrar den berömda öppningsfrasen ”It’s still on and we’re going”.

Det här är ju verkligen en resa man hade velat vara med på, vilka sköna lirare alltså. Men man får nöja sig med att njuta av de rörliga bilderna helt enkelt. Flert intervjuer och klipp hittar ni på Rolling Stones webbsida. Men innan så tar vi och minns den magiska resan till Bronx.

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: