Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Silent Hill-kompositör skriver musik till Argentos The Sandman

Publicerad av Rysarnytt 22 nov 2014

Kompositören Akira Yamaoka är framför allt känd för att ha gjort musiken till spelserien och filmen Silent Hill. Han är också ett stort Dario Argento-fan och nu ska han skriva musik till Argentos kommande giallofilm The Sandman.

dario argento iggy pop the sandman

Argentos filmprojekt The Sandman verkar ha dragit in tillräckligt med pengar på sin crowfundingkampanj så att han kan skrida till verket. Nu har han fått Silent Hill-kompositören Akira Yamaoka att bidra med lite stämningsskapande musik till filmen. I videon nedan berättar Yamaoka lite mer om Sandman-musiken och hur Argentos filmer varit en stor inspirationskälla för hans musikaliska skapande.

The Sandman är en klassisk giallo och uppges enligt Argento själv vara en slags hyllning till hans gamla filmer. Filmen utspelas i nutid men har kopplingar till den gamla germanska Sandman-myten. Men i Argentos film är The Sandman en maskerad seriemördare, spelad av Iggy Pop, som mördar sina offer med hjälp av en spetsig melonsked och behåller offrens ögon som troféer. Storyn kretsar kring en ung student vid namn Nathan som en julafton blev vittne till när hans mamma blev mördad av Sandman. Nathan dödade Sandman men en dag bevittnar han hur granntjejen blir överfallen av samme maskerade mördare. Händelsen tvingar honom ut på en mörk resa i sitt förflutna och alla hemligheter som finns begravda där.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: