Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Nya Suspiria färdig – på väg till Berlin

Publicerad av Rysarnytt 2 feb 2017

Vi nås nu av nyheten att remaken av Dario Argentos häxklassiker Suspiria är färdiginspelad och redan på väg till Berlin och den europeiska filmmarknaden.

Nu har vi den här. Oavsett om vi vill det eller inte. Luca Guadagninos nyinspelning av Suspiria är färdiginspelad och ska nu säljas in av FilmNation på den europeiska filmmarknaden i Berlin nästa vecka, rapporterar Deadline. Filmmarknaden är den affärsmässiga delen av filmfestivalen i Berlin där nya filmer presenteras för potentiella köpare.

Finansiären Amazon Studios plockade upp projektet förra året och äger distributionsrättigheterna till filmen som har Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloe Grace Moretz och Mia Goth i ledande roller. Men även Jessica Harper, som spelade huvudrollen i originalfilmen, är med i filmen. Hennes tidigare roll spelas nu av Moretz.

Nya Suspiria verkar hålla sig till originalets grundhistoria där en ung tjej reser till en prestigefull balettakademi i Tyskland (nu i Berlin) 1977 där det börjar ske en rad ruskiga men till synes slumpmässiga mord. Skolan visar sig dock vara en täckmantel för ett mäktigt häxnätverk som äter ballerinor till frukost.

David Kajganich har bearbetat Dario Argentos och Daria Nicolodis originalmanus och han ansvarade även för manusarbetet i Guadagninos tidigare film A Bigger Splash, även den med Tilda Swinton och Dakota Johnson. Guadagnino har tidigare sagt att hans film kommer att skilja sig en del från Argentos film med mycket fokus på modern och moderskapet men också efterkrigstidens Tyskland och den skuld landet brottats med sedan andra världskriget. Stay tuned!

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: