Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Italienska proggrockarna Goblin spelar i Sverige!

Publicerad av Rysarnytt 7 maj 2017

De italienska proggrockarna Goblin kommer till Sverige i juni för att göra en unik spelning i Stockholm. Goblin är känt för en rad skräckfilmsscore framför allt musiken till många av skräckmästaren Dario Argentos ikoniska mästerverk.

Oss veterligen är det första gången de sätter sina fötter på svensk mark som band för att spela live tillsammans. Alltså ett helt otroligt och unikt tillfälle att se detta magiska kultband framföra sin klassiska slash ikoniska filmmusik live på scenen. Goblin har komponerat musiken till flertalet av Dario Argentos mästerverk som Deep Red, Suspiria och Tenebrae men även musiken till George A Romeros Dawn of the Dead, Luigi Cozzis Contamination och Joe D’Amatos Beyond the Darkness.

Spelningen i Sverige sker den 9 juni 2017 och är en fristående del (efterfest) i skräckkonceptet The Horror! på Konserthuset där Kungliga filharmonikerna kommer att framför en rad kända och mer obskyra skräckfilmsscore under ledning av den gamle Filmkrönikan-programledaren Orvar Säfström. Ni kan läsa mer om programmet på Konserthuset och köpa biljetter här.

Evenemanget på Konserthuset börjar kl 19.00 medan Goblins spelning drar igång någon gång efter kl 22.00 på Kraken i Johanneshov och beskrivs som en slags efterfest till Konserthuset. Men den är helt fristående så man behöver inte köpa biljetter till båda arrangemangen. Kraken skriver själva på sin webbplats så här om arrangemanget:

”Vi på Kraken kan nämligen otroligt stolt meddela att vi i samarbete med The Horror! bokat originaluppsättningen av Goblin, det legendariska och älskade italienska proggrockbandet som skrivit några av musikhistoriens mest ikoniska musikstycken för skräckfilm. Endast 800 biljetter kommer att släppas, så vi rekommenderar er att köpa i tid. Vargtimmen Podcast kommer stå för kvällens soundtrack innan och efter Goblin, och gott italienskt vin kommer att serveras. Timo Ketola har handmålat den fantastiska postern på plats i Italien, ett fåtal ex kommer att tryckas upp för försäljning”.

Här köper du biljett till Goblin.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: