Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

”Dold” ABBA-låt upptäckt i Joe Sarnos Jag en Oskuld 2

Publicerad av admin 23 apr 2012

Som många läsare här på sajten känner till skrev Björn & Benny ledmotivet till Joe ”Fäbodjäntan” Sarnos Inga 2. Men det finns mer godis i struten. Minst en låt till från ABBA-duon hörs i filmen.

inga omslag dvd

Det har blivit mycket ABBA på sajten på senare. Obegripligt mycket kan tyckas. Men när man grottar ned sig så grottar man ned sig djupt. Oavsett om det är horror, WW2 eller ABBA. Och på Spotify finns ju mycket guld att gräva. På den internationella utgåvan av ABBA:s första platta Ring Ring från 1973 upptäckte jag ett spår som heter She’s my kind of Girl. Det är en av låtarna som Tommy Blom från Tages (som spelar den manlige huvudrollen i filmen) framför på scen när dom dansar loss på nattklubben i uppföljaren till Inga 1971 (Jag en Oskuld 2).

Jag trodde att det var nån Tages eller Peter Himmelstrand-låt och köpte t.o.m. en Greatest hits av Tages i förhoppningen att hitta nån godbit från filmen. Så visar det sig att även den var skriven av lurifaxarna Björn & Benny. Alltså två år före Ring Ring-plattan hade man redan komponerat den här pärlan. Åtminstone för mig var det en rolig nyhet. Nu är inte Jag en Oskuld 2 någon av Sarnos bästa men musiken i filmen är tamejfan top of the line. Skön psykedelisk progressive varvas med mer poppigare rytmer och toner. Nu är ni nog sugna på den där Björn & Benny-låten? Here we go!

Här hittade jag ett relativt färskt klipp där producenten Vernon Becker berättar om tillkomsten av musiken till Inga 2. Becker sökte efter soundtrack till filmen och kontaktade då Stickan Andersson på Polar i hopp om att få köpa lite gamla inspelningar. Men Stickan tyckte istället att han skulle ha lite ny musik och berättade att han höll på att sätta ihop ett nytt band för den internationella marknaden med två killar och två tjejer. Ingas ledmotiv blev det första B & B skrev som grupp. Det lönar sig att grotta ned sig ibland. Uppdatering: Tyvärr har klippet försvunnit från Youtube.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: