Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Crystal Lake ett Silicon Valley i tv-serien Fredagen den 13:e

Publicerad av Rysarnytt 12 aug 2015

Det börjar röra på sig för den kommande tv-serien Friday the 13th. Serien kommer att berätta en helt ny historia om Crystal Lake som har förvandlats till en storstad med Jason Voorhees som en mytologisk figur i kulisserna.

jason

Som vi rapporterat om tidigare så kommer det att bli en hel del på Fredagen den 13:e-fronten det kommande året med både ny film, spel och tv-serie. Nu rapporterar Deadline att tv-serien hamnat hos tv-nätverket The CW och att den kommer att skrivas av Steve Long Mitchell och Craig Van Sickle, skaparna av NBC-serien The Pretender.

På sajten Legion of Leia får vi lite mer kött på benen i form av en liten inside-rapport från manusförfattaren Mitchell själv som beskriver serien som en blandning av första säsongen av True Detective och Twin Peaks på syra. Mitchell menar att det inte funkar att göra en utdragen tv-serie med en kille med machete som jagar skrikande brudar i åtsittande tops vecka efter vecka. Istället vill man utforska myten Jason Voorhees och det samhälle som lever i efterdyningarna av hans härjningar. Det kommer att bli ett sofistikerat skräck- och kriminaldrama.

Crystal Lake ett Silicon Valley
Serien ska ge en mer verklighetsbaserad känsla där storyn är förlagd i en värld där de tidigare filmerna var baserade på händelser som utspelade sig i Crystal Lake. Men nu har Crystal Lake förvandlats till ett slags Silicon Valley där det vimlar av unga, rika människor men där det även bor många äldre som växte upp i det gamla Crystal Lake.

– Crystal Lake är inte bara Crystal Lake längre. Det där stället ute i skogen. Det är en blomstrande stad, ungefär som Silicon Valley. I staden bor många unga, rika människor med massor av pengar och gott om ledig tid och som lever slösaktiga liv, och sen finns det de äldre människorna som har växt upp i staden, säger Mitchell som drar paralleller till staden i Hajen-filmerna där alla slår till dövörat när någon ropar att hajen är tillbaka eftersom det ruinerade hela staden.

Den sanna historien om Crystal Lake
Tv-serien kommer att kretsa kring en detektiv som letar efter sin försvunne bror vars försvinnande har kopplingar till den mytomspunne Jason Voorhees – en seriemördare som alla trodde var död men som återvänt för att terrorisera nya Crystal Lake. Eller rör det sig om någon form av copycat? Tanken är att serien ska utforska vem och vad Jason är och man vet inte om han är ett monster eller en seriemördare eller ens en verklig figur. Och enligt Mitchell är det en del av hela spänningen i serien.

Man vill helt enkelt berätta den ”sanna historien” om Crystal Lake.

-Vad vi i grunden kommer att göra är att skildra människorna som flyttar in till staden efter alla mord, och att de gjorde alla dessa filmer. Och nu lever staden med sitt stigma. Vår serie skildrar den sanna och verkliga historien om Jason. En historia som exploaterats. Den yngre delen av befolkningen vet inte vem Jason är och känner bara till honom genom filmerna. De äldre är däremot rädda för honom. Flera människor bär på ärr från sina möten med Jason. Den underliggande tematiken i serien är att Jason är ett monster i den här staden. Han bär öppet sin mask men alla andra i staden bär också masker. Bakom dessa masker finns monstret.

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: