Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Studio S släpper Argento

Publicerad av admin 9 maj 2008: 21:31

Några snabba fredagsfrågor… [080509]

….till Sven-Erik Olsson, SEO, på Studio S Entertainment som den 28 maj släpper Dario Argentos Deep Red (uppskjuten till 5 november) och Two Evil Eyes på dvd, den senare ett samarbete med George A Romero där de gör var sin tolkning av den gamla skräckmästaren Edgar Allan Poe. Men innan dess släpps den lilla djurboxen Djävla djur.

Varför Deep Reed och Two Evil Eyes och vad skiljer dessa utgåvor från tidigare utgåvor?
”Därför att Dario Argento är (eller var) en helt fantastisk regissör. Helt klart en av mina tio favoriter bland mer givna val som Kubrick, Kurosawa, Hitchcock, De Sica och Bergman. Man behöver alltså inte vara en särpräglad giallo/skräck-fan för att uppskatta Argentos filmkonst. De bästa av hans filmer har en närmast hypnotisk effekt på mig. Det är en skräckskön njutning att se dem. Sen har vi givetvis den kommersiella aspekten. Jag tror att framför allt ”Deep Red” kommer bli en storsäljare. Givetvis har de flesta av Rysarnytts läsare redan en importutgåva av filmen, men vår utgåva har bättre kvalitet och mycket mer bonusmaterial än någon annan. Och jag är övertygad om att en svensk utgåva även kommer få andra än de som redan tillber Argento varje kväll att få upp ögonen för detta mästerverk.”

Personlig Argentofavorit?
”Jag har haft glädjen att kunna se rubbet av Argento, förutom ”The Five Days of Milan”. Är det möjligen någon av Rysarnytts läsare som sett den? Jag är väldigt nyfiken på den. Mest förtjust är jag i Argentos giallos, som ”Opera”, ”The Bird With the Crystal Plumage”, ”Tenebre” och ”Deep Red” förstås. ”Phenomena” är också en höjdare. Och så vill jag gärna slå ett slag för den grymt underskattade ”The Stendhal Syndrome”. Det är ett mysterium att vissa Argento-fans dissar den, även om den fått upprättelse på senare år. Måste jag ta ut en enda favorit så blir det ”Opera”!”

Vad kan vi vänta mer för skräcksläpp från Studio S framöver?
”Vår djurskräck-box ”Djävla djur” släpps om några dagar och innehåller ”Jättehajen”, ”Dödens tentakler” och ”Rats”. Förhandsbokningarna på denna är så stor att vi redan bestämt oss för att göra en ”Djävla djur 2”-box, och en av titlarna är redan inköpt – ”Kungskobran” från 1973, eller ”Ssssss” som den heter i original. Jag är helt galen i djurskräckisar, så jag hoppas intresset håller i sig. Och så har vi just köpt in Renny Harlins ”Prison” från 1988 med Viggo Mortensen, vilket Rysarnytts läsare härmed får reda på först av alla.”

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu förutom en rejäl fylla?
”En till fylla efter det!”

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: