Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Zombiewalk Stockholm 2009

Publicerad av admin 1 jun 2009: 14:26

Zombies tog över gatorna – mitt under Stockholm maraton

Det var inte den Helige Ande som cirkulerade över husknutarna denna Pingstafton 2009. Nej, det var helikoptrar som vakade över Stockholmsmaran. De som satt och surrade uppe i det blå bör ha spottat en och annan avvikelse där nere på marken. Ty hundratals(?) zombies hade samlats i Tantolunden för en gemensam promenad genom staden.

Dagen innan hade en hoper zombies promenerat på Umeås gator. Dessa zombie-walks lär bara vara början på en farsot som sprider sig allt snabbare över världens alla hörn. En av de största, och förmodligen den första som fått stor internationell uppmärksamhet, är den i Toronto, Kanada. Så räkna med att flera kopierar beteendet.

RysarNytt befann sig givetvis mitt i händelsernas centrum i lördags. Då arrangemanget kändes en smula spontant och undertecknad inte riktigt hade koll på vart i Tanto uppställningen skulle ske – såg det för ett ögonblick ut att bli ett ganska glest tåg. Men, ingen fara. Kaka söker maka. Snart stod ett stort glatt zombiegäng redo för avmarsch. Jag hade förmånen att ha med mig en zombie på 10 år, och en på nio (min dotter), gissa om de fick blodad tand! Nåväl, när vi nådde Slussen började de små zombiesarna kräva sin rätt till glass. Jag kände ett trängande begär efter en öl.

Vi mötte upp RysarNytts Stefan Särnefält mitt i Götgatsbacken, han föreslog att vi skulle ta de små med oss på Tuben till Gallerian där vi trodde att Grand Finale skulle äga rum. Medan vi drack öl och åt glass väntade vi tålmodigt på paraden. Men vart tog de vägen? Snart hörde vi ett bekant litet puttrande ljud. Det var moped-zombiesen… Skönt, nu var de på väg in i Gallerian? Mot glaspelaren? Kungsträdgården? Vi tittade på vår karta över rutten… Nope, efter mina snart 17 år i Stockholm klarade jag inte att tolka den något grova angivna målgången. Moped-zombiesen var kanske en smula vilsen också… Eller i gasen…
Men vi hoppas att arrangörerna (Gustaf Lyckman) vågar kalla till uppställning nästa år också. Hursom, det vore kanske att rucka på charmen med att ha ett allt för genomarbetat program för det här.

Till sist, enligt Wikipedia finns det få vetenskapliga belägg för att det verkligen finns zombies.

Arrgghhhhh: Helena Bjuresäter Sjöholm
Grrrrrrroagh: Helena Bjuresäter Sjöholm

It’s raining meat from the sky… Helenas dotter Humla spanar mot högre höjder medan leopardkvinna kalasar på färskt människokött

Rosens namn-munk och sekelskiftsförfattare stöter ihop med modern arbetarklasszombie under en festmåltid. I zombietillståndet är klasskillnaderna upplösta. Raw meat is the only thing that matters.

”It takes a read headed woman to get a dirty job done…”

”I’m an excellent driver”

AARRRGGGHHH…this girl is really trying to say something

”MY BRAIN HURTS!!!”

”I’m just standing up for my rights as a consumer!” Butiksägarna såg oroade ut.

Du kan aldrig fly från en moppezombie

Text och bild: Helena Bjuresäter Sjöholm, Stefan Särnefält

Lämna en kommentar: