Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

The Warriors som serie

Publicerad av admin 25 jul 2009: 19:27

The Warriors sequel – i serieformat

Stefan Särnefält
Det är väl en del gängentusiaster som fantiserat om att få följa The Warriors öden och äventyr efter den rafflande gänguppgörelsen i slutscenerna på beachen i Coney Island med den efterföljande strandpromenaden i soluppgången. Någon uppföljare till succén kom ju aldrig och det är väl i senaste laget att låta Ajax, Swan, Cowboy och de andra att sätta på sig västarna igen. Kanske skulle funka i en kontorsserie där västarna är utbytta mot kostymer och där de kan gå loss på faxar och datorer med sina basebollträn och nävar. Men i seriemagasinens värld finns ingen ålderdom och förgängelse. Det är forever young som gäller. Med anledning av att det i år är 30 år sedan filmen hade premiär återuppstår de berömda slagskämparna som seriefigurer i den uppföljare vi aldrig fick: The Warriors: Jailbreak!

Serieboken ges ut av Dabel Brothers Publishing och har skapats av Erik Henriksen, Todd Herman och Herb Apon. The Warriors finns redan utgiven som seriebok och spel. En nytolkning av Tony Scott där gängen drabbar samman i L.A. är på gång. Serieformen rimmar ju annars ganska väl med regissören Walter Hills ursprungliga intention att uppfatta filmen som just en serie. I Director’s Cut har Hill lagt in en rad seriestripar i filmen som fungerar som övergångar i berättelsen, något som inte fallit alla på läppen, inklusive mig själv. Men i ren serieform borde det kunna rulla på bättre utan att uppfattas som parodiskt.

Serieskaparna berättar själva i en intervju med Things from Another World att de givetvis är stora fans av filmen. Vad som hände med Ajax efter att han blivit haffad av snuten i Central Park är ett centralt element i bokens grundstory. Det finns en del Ajax-frågor som väntat på sina svar. Som till exempel, dog Ajax i fängelset eller blev han frisläppt? Försökte de andra att hjälpa honom ut eller övergav de honom?

-Well, as Todd said, one of the things these two noticed in the film was that there’s a pretty major character–one of the Warriors, Ajax–who just kind of disappears from the end of the movie. We see him get arrested, and presumably hauled off to jail, but that’s the last we see of him. So based on that, I bet you can guess who’s the focus of the comic’s titular jailbreak. So the jailbreak stuff is obviously a major part of the comic, förklarar Erik Henriksen och fortsätter:

-But we’re doing some other stuff, too, that’s just as important, if not more so: Swan’s still learning how to be the leader of the gang. Rembrandt is starting to grow up and realize what it really means to be a Warrior. We get a look at the sort of spot Swan and Mercy are in, and that factors into things. So those are all big parts of the comic as well.

De flesta karaktärer och gäng som överlevde i filmen dyker upp i boken. Det verkar även som Fox och Cleon klarade livhanken, de kommer åtminstone att dyka upp i någon form. Men inte Luther och The Rouges. They are wasted. Men det introduceras även en rad nya Warriors-karaktärer, avslöjar Henriksen. Förutom att boken kommer handla mycket om Ajax och vad som hände med honom i fängelset så kommer den också att fokusera en hel del på Rembrandt, hans karaktärsutveckling och roll i gänget. Hur det gick för Swan och Mercy vill författarna inte direkt avslöja. Men det gick tydligen inte som på tunnelbaneräls kan man förstå.

Lämna en kommentar: