window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Ghoul – tjeckisk skräckfilm om sovjetisk seriemördare

Publicerad av Rysarnytt 6 mar 2015

 

Kannibalen Andrej Tjikatilo var en av världens värsta seriemördare med över 50 mord på sitt samvete. Nu har vi ytterligare en film om Tjikatilo. En found footage-berättad historia från Tjeckien.

Ghoul_poster_2015

Det har gjorts några filmer om den ryske seriemördaren Andrej Tjikatilo som mördade ett 50-tal kvinnor och barn under 70- och 80-talen och som sedan dömdes och avrättades 1994. Vi väntar fortfarande på Daniel Espinosas dramathiller Child 44 som får premiär 1 maj. En annan film var Citizen X från 1995 med Max Von Sydow.

Nu kommer ytterligare en engelskspråkig film med titeln Ghoul regisserad av den tjeckiske regissören Petr Jákl där vi konfronterar Tjikatilos bestialiska brott via skakig handkamera. Filmen har nyligen haft premiär i Tjeckien och går tydligen upp på en del amerikanska biografer nu i mars.

Ghoul följer tre amerikanska filmskapare som reser till Ukraina för att undersöka den våg av kannibalism som svepte över landet under svältkatastrofen 1932. Efter en intervju djupt inne i de ukrainska skogarna med den sista kända överlevande av kannibalismepidemin drabbas de av en serie oförklarliga möten av övernaturligt ursprung med koppling till Andrej Tjikatilo.

[youtube_sc url=”https://www.youtube.com/watch?v=gLlZtzZPSf0″]

 

 

Kommentarsfunktionen är stängd.

Lämna en kommentar: