window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-27772867-1');

Rysarnytt

Kvalitetssajt om skräckfilm

Child 44 – Daniel Espinosa på gång med rysk seriemördarfilm

Publicerad av admin 29 aug 2012

Efter Safe House rör sig Snabba Cash-regissören Daniel Espinosa vidare mot ukrainska seriemördare. Just nu förhandlar han om att filma Child 44 som utspelar sig i Sovjetunionen under Stalinepoken.

child 44 roman

Child 44 är baserad på den brittiske författaren Tom Rob Smiths roman med samma namn som är den första i en trilogi, uppger Deadline. Centralfiguren är en lojal MGB-man i Joseph Stalins Sovjetunionen vid namn Leo Demidov som får i uppgift att undersöka en rad ohyggliga barnmord. Samtidigt börjar han snart tvivla på det goda samhället som torterar oskyldiga och förnekar att brott existerar.

Boken baserar sig på fallet om den ukrainska seriemördaren Andrei Chikatilo (Rostov Ripper) som avrättades 1994 för att ha gjort sig skyldig till 52 mord under perioden 1978-1990. Det var det institutionella förnekandet som fanns i den sovjetiska politiska kulturen på den tiden som gjorde det möjligt för Chikatilo att mörda utan att bli avslöjad och som Smith undersöker i sin roman. Child 44 är däremot förlagd till 50-talets Sovjet.

Fox satt tidigare på rättigheterna och då var planen att Ridley Scott skulle regissera filmen. Nu har Summit/Lionsgate tagit över filmrättigheterna och Scott kommer att producera via sitt bolag Scott Free. Man väntar dock fortfarande på att få klartecken att börja filma. Daniel Espinosa har efter succén med Safe House blivit ett hett namn i Hollywood och han överväger också enligt Deadline att filma James Freys drog- och rehabiliteringshistoria A Million Little Pieces.

Citizen X (1995) är en annan film baserad på Rostov Ripper-fallet med bland andra Max von Sydow och Donald Sutherland i rollerna. Vi får se vad Espinosa kommer att göra av historien om det nu blir han som filmar den. Och det hoppas vi ju. En och annan liten biljakt men i lite långsammare tempo kan vi nog räkna med.

Kommentarer

  1. 29 aug 2012: 14:58
    Mago

    Espinosa har sitt på det torra… rik och berömd. Lite skillnad mot hur en annan har det, men vi bor båda två vid Hornstull och ibland ser jag honom sitta och svinga en bägare på något uteställe. Vi skulle säkert kunna ha trevligt tillsammans.

  2. 29 aug 2012: 15:36
    admin

    Det är bara slå sig ned nästa gång och skåla ihop. Sen droppar du lite insiderinfo till Rysarnytt 😉

Lämna en kommentar: